Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεγαλώνει το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη

Offsite Team -
03.07.2022 - 20:40

Μεγαλώνει το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη

Όσοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται

Η προγραμματισμένη δράση από το πλήρωμα καμπίνας της Ryainair αφορά στις συνθήκες εργασίας και θα αυξήσει την αναστάτωση στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Όσοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για ένα νέο ταξιδιωτικό χάος το επόμενο σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι με το προσωπικό της Ryanair να είναι το τελευταίο που απειλεί με απεργία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο. 

>>> Διαβαστε επίσης: Περδίος: Να αποφύγετε τα ταξίδια Ιούλιο & Αύγουστο

Απεργίες εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρείες σε Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία

Καθώς η απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο του Παρισιού οδήγησε στην αναγκαστική ακύρωση δεκάδων πτήσεων το Σάββατο και οι δεσμεύσεις τους κάνουν λόγο για περαιτέρω κινητοποιήσεις αργότερα μέσα τον Ιούλιο, το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair, της low cost αεροπορικής εταιρείας με έδρα την Ισπανία αποκάλυψε τώρα ότι σχεδιάζει να απεργήσει για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή, ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας SAS και οι πιλότοι του επιβεβαίωσαν ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες για τους μισθούς θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα με την ελπίδα να αποτραπεί μια απεργία.

>>> Διαβαστε επίσης: Χάος στα αεροδρόμια - Η WIZZ χθες ακύρωσε 3 πτήσεις από Λάρνακα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αεροπορικές εταιρείες θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα μια σειρά από ακυρώσεις σε καλοκαιρινές πτήσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η British Airways αναμένεται να «σηκώσει» το μεγαλύτερο βάρος των πτήσεων και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, να είναι εκείνο που θα πληγεί περισσότερο.

Το βράδυ του Σαββάτου, η κυβέρνηση προσπάθησε να αμβλύνει τους φόβους για τις ελλείψεις προσωπικού που ήταν ο βασικός παράγοντας που προκάλεσε το πρόσφατο ταξιδιωτικό χάος που παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι τα τεστ ασφαλείας για νέους εργαζόμενους ολοκληρώνονται σε χρόνους ρεκόρ.

Σκηνές χάους στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης

Οι σκηνές χάους στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια το Πάσχα έχουν ήδη αναγκάσει την easyJet και την British Airways να εκτελούν προληπτικά χιλιάδες πτήσεις για να αποτρέψουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το πρωί του Σαββάτου ένα δείγμα του νέου χάους που θα ακολουθούσε παρατηρήθηκε στο Παρίσι, με το ένα πέμπτο των πτήσεων να ακυρώνονται στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γαλλίας, λόγω διαφωνιών μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Λίγες ώρες αργότερα, το πλήρωμα της Ryanair στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει επίσης σε απεργία, με αίτημα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η δράση τους σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα τον Ιούλιο και να επηρεάσει τα 10 ισπανικά αεροδρόμια όπου λειτουργεί η Ryanair, όπως ανέφεραν τα συνδικάτα.

iefimerida.gr

Home