Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μελέτη: Πιο αποτελεσματικό το Pfizer με 2η δόση σε 12 εβδομάδες

Offsite Team -
14.05.2021

Μελέτη: Πιο αποτελεσματικό το Pfizer με 2η δόση σε 12 εβδομάδες

Αυξάνει σημαντικά την ανοσοποιητική αντίδραση του οργανισμού των πιο ηλικιωμένων.

Η χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού 12 εβδομάδες μετά από την πρώτη, αυξάνει σημαντικά την ανοσοποιητική αντίδραση του οργανισμού των πιο ηλικιωμένων, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Η παραγωγή αντισωμάτων στον οργανισμό πολιτών άνω των 80 ετών είναι τρεισήμισι φορές μεγαλύτερη όταν η δεύτερη δόση δίνεται 12 εβδομάδες μετά από την πρώτη δόση σε σύγκριση με ένα κενό τριών εβδομάδων μεταξύ των δόσεων, σημειώνει η μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ σε συνεργασία με τον οργανισμό Δημόσια Υγεία Αγγλίας.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο από πολύ νωρίς στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, όπως και των υπολοίπων διαθέσιμων εμβολίων, χορηγείται 12 εβδομάδες μετά από την πρώτη.  

Αυτό παρά το γεγονός ότι η Pfizer από την αρχή συστήνει περίοδο τριών εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων.  

Το πόρισμα των Βρετανών ερευνητών βασίστηκε σε 175 εθελοντές άνω των 80 ετών και χαρακτηρίζεται ως η πρώτη απευθείας σύγκριση της ανοσοποιητικής αντίδρασης ανάλογα με τη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων του σκευάσματος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Η επικεφαλής συντάκτρια της έκθεσης Δρ Χέλεν Πάρι από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ δήλωσε ότι η μελέτη αυτή «είναι κρίσιμη, ιδίως για τους πιο ηλικιωμένους, καθώς η ανοσοποιητική αντίδραση στα εμβόλια επιδεινώνεται με την ηλικία».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home