Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μελόνι για Μακρόν: Υπάρχουν συμφωνίες & διαφωνίες μεταξύ τους

Offsite Team -
02.11.2022

Μελόνι για Μακρόν: Υπάρχουν συμφωνίες & διαφωνίες μεταξύ τους

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο στις 26 Σεπτεμβρίου

Στην πρώτη της συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η οποία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε δηλώσεις της στον γνωστό δημοσιογράφο της Rai, Μπρούνο Βέσπα.

Πού συμφώνησαν, πού δεν τα βρήκαν

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση του Βέσπα (ο οποίος και θα εντάξει, αναλυτικά, την απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού στο νέο του βιβλίο), η Μελόνι υπογράμμισε:

«Με τον Μακρόν, μιλήσαμε επί μια ώρα, σε τετ α τετ συνάντηση στο ξενοδοχείο Μέλια της Ρώμης. Και οι δύο θέλουμε να είμαστε σαφείς και συζητήσαμε πολύ ξεκάθαρα, για τα όσα μας ενώνουν και όσα μας χωρίζουν. Αναφέρθηκα στην πρόθεσή μας να υπερασπίσουμε το Made in Italy, εξέφρασα την αντίθεσή μου στην επιθετική, επιχειρηματική στρατηγική που σε κάποιες περιπτώσεις υιοθετήθηκε από την Γαλλία, διαπίστωσα ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την διατροφική κυριαρχία, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα και το Παρίσι», τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. «Μιλήσαμε για την Λιβύη, τις υποδομές και το μεταναστευτικό», πρόσθεσε η Μελόνι.

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας κατέληξε: «Του είπα: «Αγαπητέ Εμανουέλ, εσύ υπερασπίζεις τα συμφέροντα της Γαλλίας και εγώ της Ιταλίας. Σε κάποια πράγματα θα συμφωνήσουμε, για κάποια άλλα θα τσακωθούμε. Η έντιμη και ξεκάθαρή μας προσέγγιση, όμως, μπορεί μόνον να ωφελήσει τις σχέσεις μας». Και διαπίστωσα ότι ήταν απόλυτα σύμφωνος στο να τηρήσουμε την συγκεκριμένη γραμμή».

in.gr

Home