Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μενέντεζ - Οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία

Offsite Team -
25.06.2020

Μενέντεζ - Οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία

Thumbnail

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα «πρέπει να εφαρμόσουν τον νόμο και να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία».

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Σχολιάζοντας την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Αμερικανός Γερουσιαστής καταλόγισε στην Τουρκία ότι λειτουργεί μονομερώς με τρόπο αποσταθεροποιητικό για την περιοχή. «Δεν πρέπει να καλούμε όλα τα μέρη να αποφεύγουν τις εντάσεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν δημιουργούν προβλήματα ή εντάσεις στην περιοχή», τόνισε ο κ. Μενέντεζ. «Μόνο η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα. Δεν μπορούμε να βάζουμε όλες τις χώρες στην ίδια κατηγορία σαν να είναι το ίδιο. Δεν είναι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταδικάσει την Τουρκία για τις ενέργειες μέσω των οποίων αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ εξέφρασε τη θέση ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να της επιβάλουν κυρώσεις.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας. Τόσο σε σχέση με τον ισχυρισμό της ότι υπάρχει μια ΑΟΖ που φτάνει μέχρι την Λιβύη, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Ελλάδος, όσο και σε σχέση με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ», σημείωσε, καλώντας τις ΗΠΑ «να εφαρμόσουν τον νόμο και να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία».

ΚΥΠΕ

Home