Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεντβιέντεφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει «να απελευθερώνει» εδάφη

Offsite Team -
06.10.2022 - 14:55

Μεντβιέντεφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει «να απελευθερώνει» εδάφη

Η Ρωσία θα συνεχίσει «να απελευθερώνει εδάφη, που παραμένουν ακόμη υπό κατάληψη από τους Ουκρανούς νεοναζί», υποστήριξε σε ομιλία του προς το Γενικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της «Ενιαίας Ρωσίας» και νυν Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις ουκρανικές επαρχίες, οι οποίες κατά το Κίεβο και δυτικές πρωτεύουσες παρανόμως προσαρτήθηκαν στη Ρωσία.

«Ό,τι και αν προσπαθούν να κάνουν σήμερα οι εχθροί μας, ό,τι κι αν λένε φλυαρώντας οι μαριονέτες τους στο Κίεβο, τώρα πρόκειται για νέες συστατικές οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα υπερασπιστούμε στο έδαφος μας τους ανθρώπους, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν την τύχη τους», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός και στενός υποστηρικτής του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον κ. Μεντβιέντεφ, ο οποίος αν και εθεωρείτο στο παρελθόν «φιλοδυτικός» και «φιλελεύθερος» διακρίνεται τελευταία για τις «σκληρές» διατυπώσεις του, «η Ρωσία δεν πολεμά με την Ουκρανία αυτή καθεαυτή», καθώς «οι στόχοι της λεγόμενης πλανητικής Δύσης στο πρόσωπο των ΗΠΑ με τους βασικούς “τσανακογλείφτες” τους είναι απολύτως σαφείς: η καταστροφή της Ρωσίας με ταυτόχρονη εξασθένηση άλλων χωρών, παρεμπιπτόντως μεταξύ αυτών και ευρωπαϊκών». «Η Ουκρανία εδώ δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα τεχνικό εργαλείο και οι πολίτες της, αναλώσιμο υλικό στο θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων, που επέλεξε η Δύση», ισχυρίστηκε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος.

«Η Ρωσία επέλεξε με αποφασιστικότητα τον δρόμο της και δεν θα μεταστρέψει από αυτόν. Όλοι οι στόχοι για την υπεράσπιση των πολιτών μας, των εδαφών μας, που έχουν τεθεί από τον αρχηγό του κράτους θα επιτευχθούν οπωσδήποτε», είπε ο Ντ.Μεντβιέντεφ, επαναλαμβάνοντας την πάγια τοποθέτηση όλων των Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων.

ΚΥΠΕ

Home