Μέρκελ: Αγώνας μέχρι το τελευταίο λεπτό για συντεταγμένο Brexit

«Έχουμε ακόμη λίγες ημέρες καιρό», είπε η Καγκελάριος

Η Καγκελάριος Μέρκελ θα επιχειρήσει με όλες τις δυνάμεις της να αποσοβήσει τον κίνδυνο ενός άτακτου Brexit.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο «θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου, μέχρι το τελευταίο λεπτό της 29ης Μαρτίου, προκειμένου να έχουμε μια συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ».

«Έχουμε ακόμη λίγες ημέρες καιρό», πρόσθεσε η Καγκελάριος.

Η ίδια εκτιμά πως όλα εξαρτώνται από τα επόμενα βήματα της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, αλλά και από όσα διαδραματίζονται στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η Άγκελα Μέρκελ υποστηρίζει ότι «για την ώρα θα παρακολουθούμε πολύ στενά τις αντιδράσεις της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι σε όσα γίνονται στο βρετανικό Κοινοβούλιο και θα αντιδράσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις».

Η Μέρκελ φάνηκε να μην έχει απαντήσεις για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις αυτές, λέγοντας «δεν μπορώ την στιγμή αυτή να εκτιμήσω το τι θα γίνει».

Επίσης, δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός ότι οι κανόνες του βρετανικού Κοινοβουλίου του 19ου αιώνα εξακολουθούν και είναι παρόντες στη Βρετανία.

Και κατέληξε λέγοντας «θέλω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τη Βρετανία ακόμη και μετά την έξοδο της από την ΕΕ και πιστεύω πως θα το πετύχουμε».

12