Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μέρκελ: Τα Μνημόνια Ελλάδας η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου

Offsite Team
- 09.09.2021

Μέρκελ: Τα Μνημόνια Ελλάδας η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου

Thumbnail
"Η κρίση του Ευρώ, όταν απαίτησε τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα".

Η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας της ήταν η κρίση του Ευρώ όταν απαίτησε τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα, δήλωσε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σήμερα.

Το Γερμανικό Πρακτορείο DPA αναφέρεται στον απολογισμό στον οποίο προχώρησε η Καγκελάριος Μέρκελ -σε εκδήλωση στο Ντίσελντορφ μαζί με Νιγηριανή συγγραφέα-  όπου και ανέφερε  ότι αυτό που την διαμόρφωσε ως άνθρωπο ήταν ότι «μεγάλωσα ως παιδί μαζί με πνευματικά ανάπηρους ανθρώπους και δεν είχα φόβο απέναντί τους. Και ότι σπούδασα Φυσική». Περίπου το 80% των φοιτητών ήταν άνδρες. Στο πανεπιστήμιο συχνά δεν έβρισκε θέση να καθίσει στα εργαστήρια. Εκεί έμαθε να παλεύει για τη θέση της σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η κόρη του πάστορα μίλησε και για τον θάνατο της μητέρας της πριν από δύο χρόνια. Φυσικά και είναι σκληρό να συμβαίνει κάτι τόσο ιδιωτικό, όταν κάποιος εκτίθεται ταυτόχρονα στο κοινό. «Όταν κάποιος σε κοιτάζει επίμονα, τι είναι αυτό που βλέπει; Είναι κατά την γνώμη μου μία κατάσταση δύσκολη. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει κανείς να δημιουργεί τον δικό του χώρο». Σε αυτόν τον χώρο δεν άφησε κανέναν να εισέλθει που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Η πιο δύσκολη στιγμή της; Η κρίση του Ευρώ, όταν απαίτησε τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα. Και οι ωραίες στιγμές; «Πολύ συχνά όταν επιτυγχανόταν συμβιβασμός». Για παράδειγμα, η έγκριση της Συνθήκης της Λισσαβόνας, η οποία έθεσε την ΕΕ σε νέα βάση. Ή την περασμένη χρονιά, όταν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συμφώνησαν τελικά σε σχέση με την βοήθεια για τον κορωνοϊό μετά από μακρά διαμάχη. «Τότε είναι κανείς χαρούμενος», είπε η Καγκελάριος.

Για το εάν έχει διχάσει την κοινωνία με την προσφυγική πολιτική της, απάντησε αρνητικά καθώς δεν πιστεύει ότι η πιο διάσημη φράση της «μπορούμε να τα καταφέρουμε» ήταν μια πρόσκληση προς όλους τους πρόσφυγες να έρθουν στη Γερμανία. Το 2015 οι πρόσφυγες βρίσκονταν ήδη έξω από την πόρτα της Ένωσης. «Και τότε να έλεγα: Προσέξτε, γυρίστε πίσω στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, αυτό δεν θα αποτελούσε για μένα λύση».

Σε σχέση με τον φεμινισμό: Κατά την διάρκεια Συνόδου Κορυφής για τις γυναίκες το 2017, ρωτήθηκε αν θεωρούσε τον εαυτό της φεμινίστρια. Η απάντηση ήρθε διστακτικά: Η Merkel εξήγησε ότι δεν θα ήθελε απαραίτητα να χαρακτηριστεί με αυτόν τον τίτλο. 

Στην ερώτηση αν αποχωρεί από το αξίωμά της με καθαρή συνείδηση, η Καγκελάριος απάντησε με ένα πολύ ξεκάθαρο «Ναι» -και πρόσθεσε υπό τα χειροκροτήματα του κοινού: «Νομίζω ότι προσέφερα ό,τι είχα να προσφέρω». Τώρα η χώρα χρειάζεται κάτι νέο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όσο για το δικό της μέλλον, επισήμανε ότι από τότε που ασχολήθηκε με την Πολιτική στα τέλη του 1989-αρχές του 1990, στην πραγματικότητα δεν είχε μια κανονική εργάσιμη μέρα και σταμάτησε να αναρωτιέται τι την ενδιαφέρει εκτός πολιτικής. Τώρα επιθυμεί να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο. «Θα γράψω; Θα μιλήσω; Θα κάνω πεζοπορία; Θα είμαι σπίτι; Θα ταξιδέψω στον κόσμο; Και επιπλέον είπα ότι δεν θα κάνω τίποτα προς το παρόν και θα περιμένω λίγο για να δω τι θα ακολουθήσει. Και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ συναρπαστικό».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home