Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεξικό: Δολοφονήθηκαν δυο δημοσιογράφοι σε Τιχουάνα και Βερακρούς

Offsite Team -
18.01.2022 - 08:38

Μεξικό: Δολοφονήθηκαν δυο δημοσιογράφοι σε Τιχουάνα και Βερακρούς

Πέρσι σημειώθηκαν 9 δολοφονίες δημοσιογράφων

Φωτοειδησεογράφος δολοφονήθηκε χθες Δευτέρα στην Τιχουάνα, στο βορειοδυτικό Μεξικό, ενώ οι αρχές έκαναν επίσης λόγο περί δολοφονίας δημοσιογράφου στη Βερακρούς (νοτιοανατολικά), χωρίς πάντως να έχουν μπορέσει να επαληθεύσουν το εάν και κατά πόσον ο θάνατος αυτού του δεύτερου συνδεόταν με το επάγγελμά του.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συνεργάτης αρκετών μεξικανικών ΜΜΕ, ο φωτοειδησεογράφος Μαργαρίτο Μαρτίνες δολοφονήθηκε με τη χρήση πυροβόλου όπλου, ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας. Είχε δεχθεί απειλές, σύμφωνα με μεξικανική ΜΚΟ.

Στην πολιτεία Βερακρούς, ο Χοσέ Λουίς Γκαμπόα, ο διευθυντής ειδησεογραφικού ιστοτόπου, δολοφονήθηκε με τη χρήση μαχαιριού τη 10η Ιανουαρίου. Δεν είχε δεχθεί απειλές, σύμφωνα με την μεξικανική Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι ενώσεις δημοσιογράφων ζήτησαν από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν εάν τα εγκλήματα είχαν σχέση με τη δουλειά τους,  καθώς ο Γκαμπόα είχε ανεβάσει στα social media του αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με υποτιθέμενες διασυνδέσεις μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και των πολιτικών ελίτ της Βερακρούς.

Το Μεξικό είναι η πιο θανατηφόρα χώρα στον κόσμο για τον Τύπο, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ). Η οργάνωση, η οποία από το 1992 κρατά παγκόσμια καταμέτρηση αυτών των επιθέσεων, κατέγραψε μέχρι το τέλος του 2021 συνολικά 138 δολοφονίες στο Μεξικό. Πέρσι σημειώθηκαν 9 δολοφονίες δημοσιογράφων.

 

protothema.gr

Home