Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεξικό: Σβήνουν οι ελπίδες για τους 10 αγνοούμενους ανθρακωρύχους

Offsite Team -
11.08.2022 - 12:19

Μεξικό: Σβήνουν οι ελπίδες για τους 10 αγνοούμενους ανθρακωρύχους

Άκαρπη η νέα προσπάθεια διάσωσης

Σβήνουν όσο ο χρόνος περνά οι ελπίδες των συγγενών πως θα βρεθούν ζωντανοί οι δέκα ανθρακωρύχοι που εδώ και μία εβδομάδα αγνοούνται σε στοά ορυχείου στο βόρειο Μεξικό καθώς μία ακόμη προσπάθεια δύτη να μπει σε πλημμυρισμένη στοά απέτυχε. 

Ο στρατιώτης μπήκε για μερικές στιγμές στην πλημμυρισμένη στοά υπ’ αριθμόν 4 του ορυχείου, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Κοαουίλα, Μιγκέλ Ρικέλμε, αλλά συνάντησε εμπόδια και δεν κατάφερε να προχωρήσει.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου είδαν τον στρατιωτικό, εφοδιασμένο με φιάλη οξυγόνου και μάσκα, αλλά φορώντας τη στολή του —όχι στολή δύτη— να κατεβαίνει σε μια από τις στοές μέσα σε μεταλλικό καλάθι, προτού βγει ξανά στην επιφάνεια λεπτά αργότερα.

Η συντονίστρια της Πολιτικής Προστασίας Λάουρα Βελάσκες έλεγε νωρίτερα πως τα μέλη των σωστικών συνεργείων είναι «έτοιμα» να μπουν «οποτεδήποτε» στο ανθρακωρυχείο, σε βάθος 60 μέτρων, έπειτα από εξερεύνηση με υποβρύχιο drone.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων, ανάμεσά τους δύτες των ενόπλων δυνάμεων, κινητοποιήθηκαν στην επιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό των αγνοούμενων ανθρακωρύχων.

Κατά τις αρχές, οι ανθρακωρύχοι εκτελούσαν εργασίες εκσκαφής όταν έγινε διάτρηση φρεατίου υπόγειων υδάτων.

Η πολιτεία Κοαουίλα, πρακτικά η μόνη όπου εξορύσσεται άνθρακας στο Μεξικό, γνώρισε σειρά φονικών δυστυχημάτων σε ορυχεία στην πορεία των ετών. Το χειρότερο έγινε την 19η Φεβρουαρίου 2006, όταν 65 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας έκρηξης αερίου στην Πάστα δε Κόντσος.

CNN

Home