Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Μη αντικειμενική η έκθεση ΗΠΑ για ανθρώπινα δικαιωμάτων»

Offsite Team -
31.03.2021

«Μη αντικειμενική η έκθεση ΗΠΑ για ανθρώπινα δικαιωμάτων»

Thumbnail
Μη αντικειμενική η έκθεση ΗΠΑ για ανθρώπινα δικαιώματα, λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Μη αντικειμενική με αβάσιμες πηγές χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την έκθεση των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στην έκθεση που συντάχθηκε φέτος «με βάση ισχυρισμούς αβάσιμων πηγών, μακριά από την αντικειμενικότητα», φαίνεται να περιλαμβάνονται «προκατειλημμένα σχόλια».

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «το γεγονός ότι η οργάνωση FETO που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου κατά τον οποίο μαρτύρησαν εκατοντάδες πολίτες μας αποκαλείται στην έκθεση και φέτος ως ’κίνημα Γκιουλέν’, δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τον δίκαιο αγώνα μας με αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, έχουν αγνοήσει τις απτές αποδείξεις που τους προσκομίσαμε, και έγιναν εργαλείο των απόψεων των κύκλων οι οποίοι ετοίμασαν την έκθεση αυτή».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «οι ισχυρισμοί στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεών μας στη Συρία είναι απαράδεκτοι». Προστίθεται ακόμη ότι είναι επίσης απαράδεκτο να συμπεριληφθούν στην έκθεση ισχυρισμοί που αγνοούν την τρομοκρατική ταυτότητα του ΡΚΚ και μάλιστα κύκλων που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home