Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπιλ Γκέιτς: Οι προβλέψεις του για τον τερματισμό της πανδημίας

Offsite Team -
17.01.2022 - 09:15

Μπιλ Γκέιτς: Οι προβλέψεις του για τον τερματισμό της πανδημίας

Ο ρόλος της μετάλλαξης Όμικρον

Ο δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς προέβη σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το τέλος της πανδημίας καθώς μπαίνουμε πλέον στον τρίτο χρόνο της, με ρεκόρ κρουσμάτων να καταγράφονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Μόλις η μετάλλαξη Όμικρον σαρώσει μια χώρα, τότε το υπόλοιπο της χρονιάς θα πρέπει να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα», είπε ο Γκέιτς μιλώντας με τον πρόεδρο της παγκόσμιας δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ντέβι Σρίνταρ. «Έτσι ο κορωνοϊός μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζεται περισσότερο ως εποχική γρίπη» πρόσθεσε. 

Αυτό θα μετέτρεπε ουσιαστικά την πανδημία σε ενδημική, όπως η ετήσια γρίπη, και θα μπορούσε να σημάνει ετήσιους εμβολιασμούς όπως ακριβώς κάνουμε και με τη διαχείριση της εποχικής γρίπης, ανέφερε ο Γκέιτς.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η δήλωση του δισεκατομμυριούχου έρχεται μετά τις εκτιμήσεις του αμερικανού καθηγητή Άντονι Φάουτσι ότι η μετάλλαξη Όμικρον «θα μας βρει σχεδόν όλους». Η φυσική ανοσία που προσφέρει η νόσηση σε συνεργασία με τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και την αυξημένη διαθεσιμότητα φαρμάκων για τον ιό θα μπορούσε να μετατρέψει την πανδημία σε ενδημική στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Μπορεί να είμαστε στο κατώφλι για αυτό, τώρα», είπε ο Φάουτσι. 

lifo.gr

Home