Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπορεί η «Όμικρον» να φέρει το τέλος της πανδημίας;

Offsite Team -
30.11.2021 - 14:38

Μπορεί η «Όμικρον» να φέρει το τέλος της πανδημίας;

Γερμανός επιδημιολόγος εξηγεί

Μία αισιόδοξη προοπτική παρουσιάζει ο Γερμανός καθηγητής, κλινικός επιδημιολόγος, Καρλ Λάουτερμπαχ, για τη νέα παραλλαγή «Όμικρον» με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν προωθήσει οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες για την εξέλιξή της.

Tην ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει λόγο για στέλεχος ανησυχίας επισημαίνοντας ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε μία «εικόνα» της νέας παραλλαγής, ο Γερμανός ειδικός βλέπει τα πράγματα με θετικό μάτι.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε χθεσινές του δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o Γερμανός επιστήμονας τόνισε ότι, η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική, έχει πιο ήπια συμπτώματα (σε σχέση με άλλες) προκαλώντας πιο ήπια νόσηση, με βάση -πάντα- τις προηγούμενες δηλώσεις γιατρών της Νότιας Αφρικής.

Για τον Γερμανό επιστήμονα και πρωτοκλασάτο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και φόβο σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί τελικά επιταχύνει το τέλος της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Όπως υποστηρίζει, το γεγονός ότι τα κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού φέρονται να έχουν εκδηλώσει κάποια ήπια συμπτώματα για 2-3 μέρες, όπως, πονοκέφαλο και κόπωση, ενώ προς το παρόν κανένα περιστατικό δεν έχει οδηγηθεί σε νοσηλεία ή θάνατο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Για τον Λάουτερμπαχ, που διεκδικεί και τη θέση του επόμενου υπουργού Υγείας της Γερμανίας (στη θέση του Γενς Σπαν), οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι το στέλεχος «Όμικρον» θα μπορούσε ακόμη και να επιταχύνει το τέλος της πανδημίας.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, εξήγησε τον συλλογισμό του: «Η παραλλαγή "Όμικρον" έχει τόσες πολλές μεταλλάξεις -32 στην πρωτεΐνη ακίδας, διπλάσιες δηλαδή από τη "Δέλτα"- που θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι βελτιστοποιημένο στέλεχος για να μολύνει και να είναι λιγότερο θανατηφόρο, όπως εξελίσσονται οι περισσότεροι ιοί του αναπνευστικού».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, η νόσος Covid-19 είναι απίθανο να εξαλειφθεί ποτέ, αλλά θα μετατραπεί σε έναν ηπιότερο ιό που θα μοιάζει με τη γρίπη.

Nοτιοαφρικανή γιατρός, η οποία έχει αναλάβει τη θεραπεία περίπου 30 ασθενών στην πατρίδα της, επισημαίνει ότι, μέχρι στιγμής, έχει παρατηρήσει ανάρρωση των ασθενών -κυρίως νέων- χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

Τα συμπτώματα των ασθενών είναι υπερκόπωση, μυαλγίες, ξερόβηχας και φαγούρα στο λαιμό ενώ ελάχθιστοι παρουσίασαν χαμηλό πυρετό.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Home