Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπόρις: Μίλησε με Ερντογάν λίγο πριν φύγει από τη Downing Str.

Offsite Team -
03.09.2022 - 08:16

Μπόρις: Μίλησε με Ερντογάν λίγο πριν φύγει από τη Downing Str.

Οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν την αυξανόμενη διμερή εμπορική σχέση

Συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν είχε σε ένα από τα τελευταία τηλεφωνήματα ως Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ο Μπόρις Τζόνσον το απόγευμα της Παρασκευής.

 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν την αυξανόμενη διμερή εμπορική σχέση και εξέφρασαν την ελπίδα να επεκταθεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που έχουν υπογράψει ώστε να αξιοποιηθεί η «οικονομική δυναμική» που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Συζήτησαν δε νέες ευκαιρίες αύξησης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της αμυντικής τεχνολογίας και της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Μπόρις Τζόνσον συνεχάρη τον Τούρκο Πρόεδρο για την «πολύτιμη παγκόσμια ηγεσία» που έχει επιδείξει η Τουρκία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμβολή στην άρση της ρωσικής παρεμπόδισης εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών.

Ο Βρετανός ηγέτης τόνισε τη σημασία συνέχισης στήριξης της Ουκρανίας έναντι της απρόκλητης ρωσικής εισβολής, μεταξύ άλλων με τη διατήρηση ισχυρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Τέλος, οι δύο ηγέτες ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον τα καλύτερα για το μέλλον και συμφώνησαν πως οι διμερείς σχέσεις συνεχώς θα ενισχύονται.

ΚΥΠΕ

Home