Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ν. Κορέα: Θα κάνει τεστ κορωνοϊού σε κατοικίδιους σκύλους & γάτες

Offsite Team -
09.02.2021 - 22:39

Ν. Κορέα: Θα κάνει τεστ κορωνοϊού σε κατοικίδιους σκύλους & γάτες

Thumbnail
Θα υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 εάν εμφανίζουν συμπτώματα

Κατοικίδιες γάτες και σκύλοι στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας θα υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 αν εμφανίζουν συμπτώματα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σεούλ.    

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την καταγραφή της πρώτης περίπτωσης μόλυνσης με κορωνοϊό σε ζώο, συγκεκριμένα ένα γατάκι.    

Μόνο τα κατοικίδια που εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό ή δυσκολίες στην αναπνοή μετά την έκθεσή τους σε ανθρώπους φορείς του ιού θα εξετάζονται.

 Το κατοικίδιο θα πρέπει να τίθεται σε καραντίνα στο σπίτι αν διαγνωστεί θετικό στον ιό, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο να στέλνεται σε μονάδα απομόνωσης εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις για μετάδοση της Covid-19 μεταξύ ανθρώπων και ζώων.  

Ωστόσο, αν ο ιδιοκτήτης του ζώου νοσηλεύεται με Covid-19 ή είναι πολύ άρρωστος για να το φροντίσει, το κατοικίδιο θα μπαίνει σε καραντίνα σε ειδική κρατική δομή.    

Η κυβέρνηση υπενθυμίζει επίσης τους κατοίκους να κρατούν τα κατοικίδιά τους «τουλάχιστον δυο μέτρα μακριά από άλλους ανθρώπους και άλλα κατοικίδια όταν τα βγάζουν βόλτα».  

 Νωρίτερα μες στο μήνα, διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό ένα γατάκι σε θρησκευτική δομή της πόλης Jinju.    

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως μια μητέρα με την κόρη της, που διέμεναν στη συγκεκριμένη δομή, είχαν μεταδώσει τον ιό στο ζώο. Και οι δυο διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό.    

Ειδικοί έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως είναι εξαιρετικά απίθανο ένας σκύλος ή μια γάτα να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους, αν και έρευνες έχουν δείξει ότι οι γάτες μπορεί να μεταφέρουν τον ιό και να τον μεταδώσουν σε άλλες γάτες.    

Παγκοσμίως, διάφορα ζώα έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι γενικά σπάνιες.    

Τον περασμένο μήνα, δυο γορίλλες στο San Diego Zoo Safari Park μολύνθηκαν με κορωνοϊό από άνθρωπο- η πρώτη γνωστή περίπτωση μόλυνσης σε πιθήκους.    

Επίσης ο ιός έχει εντοπιστεί σε πολλά ακόμη άγρια ζώα, μεταξύ άλλων λιοντάρια και τίγρεις στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη και σε λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης στην Ισπανία.  

lifo.gr

Home