Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νέα σφοδρά «αντίποινα» μετά τις ρουκέτες

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νέα σφοδρά «αντίποινα» μετά τις ρουκέτες

Ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας

Νέα πλήγματα, τα οποία ακολούθησαν ισχυρές εκρήξεις, συντάραξαν σήμερα την πρωτεύουσα της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ, όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ Αρμένιων αυτονομιστών και δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, γύρω στις 09.30 (τοπική ώρα, 08.30 ώρα Κύπρου) ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας στην πόλη, λίγο πριν σημειωθούν οι εκρήξεις. Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά τους δήλωσαν ότι προχώρησαν σε «αντίποινα» ύστερα από την εκτόξευση ρουκετών από Αρμένιους αυτονομιστές από το Στεπανακέρτ.

Η Τουρκία έχει ήδη διακηρύξει την πλήρη στήριξή της προς το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Αρμενία είναι μέρος του ΟΣΣΑ, του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας, με επικεφαλής τη Ρωσία.

Αυτό σημαίνει ότι οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αντιπροσωπεύουν ένα πιθανό τρίτο έμμεσο μέτωπο, μετά τη Συρία και τη Λιβύη, όπου εμπλέκονται οι «πληρεξούσιοι» της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας υποστηρίζει ότι ο αζέρικος στρατός κλιμακώνει τις επιθέσεις, έχοντας τη στήριξη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και των Σύρων μισθοφόρων.

Η Μόσχα έχει διαμηνύει ότι προτιμά να μετριάσει τη διαμάχη παρά να πάρει μέρος ωστόσο οποιαδήποτε τυχόν κλιμάκωση απειλεί να προσελκύσει περισσότερες περιφερειακές δυνάμεις όπως το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

cnn.gr

Home