Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Offsite Team -
22.01.2021 - 14:15

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Thumbnail
Συνάντηση Τσαβούσογλου-Στόλτενμπεργκ

Ικανοποίηση για τη συνέχιση του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας, τόσο σε επίπεδο ΝΑΤΟ, όσο και σε επίπεδο διερευνητικών επαφών εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΑΤΟ, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

«Ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων του ΝΑΤΟ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με έναν στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σημείωσε ότι «ο μηχανισμός αποτροπής βοήθησε στη μείωση των εντάσεων και στη δημιουργία χώρου για πολιτικές συζητήσεις για την επίλυση των υποκείμενων ζητημάτων».

«Χαιρετίζω επίσης τις διερευνητικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Για το Αφγανιστάν

Για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας τον Φεβρουάριο, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μέλλον της εκπαιδευτικής του αποστολής. Μάλιστα, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να γίνει η όποια δράση συντονισμένα και εσκεμμένα. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν και, ως μέρος αυτής της διαδικασίας, είναι έτοιμο να προσαρμόσει περαιτέρω την παρουσία του, υπογράμμισε

Στην ημερήσια διάταξη ήταν επίσης η προγραμματισμένη επέκταση της Εκπαιδευτικής Αποστολής του ΝΑΤΟ στο Ιράκ για να διασφαλιστεί ότι το ISIS δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Ανησυχία για τη Λιβύη

Ανησυχία εξέφρασε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στη Λιβύη, επαναλαμβάνοντας ότι η Συμμαχία παραμένει προσηλωμένη στην παροχή συμβουλών στον τομέα της ανάπτυξης θεσμών άμυνας και ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές και τις συνθήκες ασφαλείας.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε επίσης την Τουρκία για τη σημαντική συμβολή της στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και για την ηγεσία των δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ το 2021.

protothema.gr

Home