Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ναυάγιο» στις συζητήσεις ΗΠΑ–Κίνας προβλέπει αξιωματούχος

Offsite Team -
31.05.2019

«Ναυάγιο» στις συζητήσεις ΗΠΑ–Κίνας προβλέπει αξιωματούχος

Thumbnail
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: «Δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος στη συνάντηση κορυφής» λέει αξιωματούχος

Ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Ντάι Σιανλόνγκ, δήλωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες για το εμπόριο κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης των πρόεδρων Κίνας και ΗΠΑ.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να συναντηθούν στην Ιαπωνία στα τέλη Ιουνίου.

Ο Ντάι, επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Κίνας την περίοδο από το 1995 ως το 2002, έκρινε εξάλλου ότι η πρόσφατη υποτίμηση του γιούαν έναντι του δολαρίου αποτελεί την αντίδραση παραγόντων της αγοράς συναλλάγματος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Λίγο καιρό πριν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει «εποικοδομητικές και ειλικρινείς» τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστούν.

Οι δασμοί που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στο Πεκίνο «μπορεί να αρθούν, μπορεί και όχι, ανάλογα με την εξέλιξη των μελλοντικών διαπραγματεύσεων», προσέθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η σχέση του με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, παραμένει «πολύ ισχυρή».

 

Home