Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα αύξηση διασποράς κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο

Offsite Team -
27.08.2021 - 15:53

Νέα αύξηση διασποράς κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Σκωτία.

Περίπου ένας στους 70 κατοίκους της Αγγλίας, δηλαδή περίπου 757.000 άνθρωποι (εκτός δομών υγείας) ήταν φορείς του κορωνοϊού την εβδομάδα έως και τις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με τα νεότερα τακτικά στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Τα στοιχεία βασίζονται σε εβδομαδιαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Καταδεικνύουν αύξηση από την προηγούμενη μέτρηση που έδειχνε έναν φορέα ανά 80 κατοίκους στην Αγγλία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στην Ουαλία υπάρχει αντίστοιχη αύξηση με έναν φορέα ανά 120 κατοίκους στην κοινότητα, τη χειρότερη αναλογία από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ένας στους 40 κατοίκους ήταν φορέας το ίδιο διάστημα στη Β. Ιρλανδία και ένας στους 140 στη Σκωτία, στην πιο σημαντική εβδομαδιαία αύξηση καθώς το προηγούμενο επταήμερο υπήρχε ένας φορέας ανά 200 κατοίκους.

Την ίδια ώρα, η επίσημη ημερήσια καταμέτρηση κρουσμάτων Covid στη Σκωτία δείχνει αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, με 6.835 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Η τοπική Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον σημείωσε ότι χθες διενεργήθηκε αριθμός ρεκόρ διαγνωστικών τεστ. Ο δείκτης θετικότητας πάντως έχει ανέλθει στο 14,2%.

Σημειώνεται ότι στη Σκωτία οι μαθητές έχουν ήδη επιστρέψει στις τάξεις μετά από τις θερινές διακοπές, κάτι που πιστεύεται ότι συμβάλλει στην αύξηση κρουσμάτων

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο τα σχολεία ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η νεότερη εκτίμηση της επιστημονικής επιτροπής διαχείρισης της πανδημίας SAGE για την τιμή R του ρυθμού διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία την τοποθετεί εν πολλοίς σταθερή στο 1-1,1 από 0,9-1,2 την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Μόσχα: Υπό ρωσική επιρροή το Λουκάνσκ

Offsite Team -
03.07.2022 - 16:35

Μόσχα: Υπό ρωσική επιρροή το Λουκάνσκ

O Ρώσος ΥΠΑΜ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ "απελευθερώθηκε" από τις ρωσικές δυνάμεις

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ "απελευθερώθηκε" από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειες της στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές που έχουν την υποστήριξη της Μόσχας μάχονταν κατά του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2014.

Το Βερολίνο για την Ουκρανία

Η Γερμανία συζητάει με τους συμμάχους της, ενδεχόμενες εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, καθώς το Βερολίνο προετοιμάζεται για την μεταπολεμική περίοδο στην αναφερόμενη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός πρωθυπουργός Όλαφ Σολτς στην γερμανική τηλεόραση  ARD.

"Συζητάμε με στενούς φίλους μας το ερώτημα σχετικά με τις εγγυήσεις ασφάλειας που μπορούν να προσφέρουν. Αυτή είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα είναι το ίδιο, όπως θα ήταν, για μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ," είπε ο Σολτς.

 "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο προετοιμάζουμε προσεκτικά στη σφαίρα της διπλωματίας, για την ημέρα που ελπίζουμε ότι θα δούμε σύντομα, όταν ο πόλεμος θα έχει τελειώσει," πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΥΠΕ

Home