Νέα Υόρκη: Ελικόπτερο έπεσε στον ποταμό Χάντσον (ΒΙΝΤΕΟ)

Σώος ο πιλότος

Τη στιγμή που ένα ελικόπτερο πέφτει στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη κατέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας το μεσημέρι της Τετάρτης. Ως εκ θαύματος, ο πιλότος του επταθέσιου ελικοπτέρου, σώθηκε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο πιλότος έχει χάσει τον έλεγχο του ελικοπτέρου τύπου Bell 206, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί σε περιδίνηση για αρκετά λεπτά, προτού τελικά πέσει στο ποτάμι.

Ο 35χρονος πιλότος Eric Morales ήταν ο μοναδικός επιβάτης του ελικοπτέρου και γλίτωσε μόνο με ελαφρά τραύματα στο χέρι.

Το ελικόπτερο είχε μόλις απογειωθεί από ελικοδρόμιο, όπου έκανε ανεφοδιασμό καυσίμων, και κατευθυνόταν σε άλλο σημείο προκειμένου να παραλάβει επιβάτες.

Ένας εργάτης στο ελικοδρόμιο υπέστη ελαφρά τραύματα, πιθανότατα από τα συντρίμμια που εκτοξεύτηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο.

 

Ο Morales ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει προσγείωση, όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Επιχείρησε να σηκώσει εκ νέου το ελικόπτερο, αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά έχασε τον έλεγχο.

Ο ίδιος έκανε προσπάθειες προκειμένου το ελικόπτερο να πέσει στον ποταμό και να μην συντριβεί πάνω στα κτήρια, ενώ ενεργοποίησε τον εξοπλισμό επίπλευσης, προκειμένου να μην βυθιστεί το ελικόπτερο. Ο 35χρονος άντρας διασώθηκε από το νερό από την ομάδα διάσωσης.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα τι ακριβώς προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου.

12