Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα Υόρκη: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω αύξησης μεταναστών

Offsite Team -
07.10.2022 - 21:05

Νέα Υόρκη: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω αύξησης μεταναστών

Η αύξηση των αφίξεων έχει οδηγήσει σε ένα αριθμό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα άτομα στα καταφύγια στην πόλη

Ο Δήμαρχος της Νέα Υόρκης, Έρικ Άνταμς, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Παρασκευή λόγω της άφιξης χιλιάδων Λατινοαμερικανών μεταναστών στην πόλη τους τελευταίους μήνες από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια πίεση στο σύστημα παροχής καταφυγίων για τους άστεγους της πόλης. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πόλη αναμένει να ξοδέψει 1 δισ. δολλάρια για να διαχειριστεί τη μαζική εισροή ατόμων που ζητούν άσυλο, δήλωσε ο Άνταμς σε ομιλία στο Δημαρχείο. Πέραν των 17 χιλιάδων ατόμων έφθασαν στη Νέα Υόρκη από τον Απρίλιο. Κατά μέσο όρο πέντε με έξι λεωφορεία φθάνουν κάθε ημέρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με εννιά λεωφορεία να μπαίνουν στην πόλη την Πέμπτη, σημείωσε. 

Η αύξηση των αφίξεων έχει οδηγήσει σε ένα αριθμό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα άτομα στα καταφύγια στην πόλη.

«Παρόλο που η συμπόνοια μας δεν έχει όρια, οι πηγές μας δεν είναι ανεξάντλητες», είπε ο Δήμαρχος, καλώντας το κράτος να παρέχει στήριξη. "Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκη θα είναι πιο εύκολο για τις υπηρεσίες στην πόλη να συντονίσουν την ανταπόκρισή τους πιο γρήγορα.

ΚΥΠΕ

Home