Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέες διαδηλώσεις την Πέμπτη στη Γαλλία κατά της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης

Offsite Team -
23.03.2023

Νέες διαδηλώσεις την Πέμπτη στη Γαλλία κατά της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης

Η Κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα κατάφερε να επιβιώσει οριακά από μια πρόταση μομφής

Η Γαλλία προετοιμάζεται την Πέμπτη για περισσότερα προβλήματα στον τομέα των μεταφορών και μια νέα ημέρα διαδηλώσεων πανεθνικά, αφού ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να εφαρμόσει μια αμφιλεγόμενη αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Ο 45χρονος Γάλλος ηγέτης δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμος να δεχτεί τις αντιδράσεις επειδή το νομοσχέδιο που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια είναι "αναγκαίο", όπως είπε, και "προς το γενικό συμφέρον της χώρας".

Ενεργώντας σύμφωνα με τις οδηγίες του Μακρόν, η Πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν επικαλέστηκε άρθρο στο σύνταγμα πριν από μια εβδομάδα για να εγκρίνει τη μεταρρύθμιση χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πεδίο μάχης η Γαλλία με τις διαδηλώσεις - Έρχεται νέος κύκλος απεργιών<<<<

Η Κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα κατάφερε να επιβιώσει οριακά από μια πρόταση μομφής, αλλά οι αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη εσωτερική κρίση στη δεύτερη θητεία του Μακρόν. Ο κεντρώος Πρόεδρος εξελέγη για πρώτη φορά το 2017 με δεσμεύσεις για ριζική μεταρρύθμιση της Γαλλίας.

Τα σχόλια του Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, όταν οι περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονταν στην εργασία τους, έχουν εξοργίσει τους συνδικαλιστές.

Ο Philippe Martinez, επικεφαλής του σκληροπυρηνικού συνδικάτου CGT, δήλωσε ότι τα σχόλια του Γάλλου Προέδρου έδειξαν "περιφρόνηση για τους χιλιάδες ανθρώπους που διαμαρτύρονται".

Διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα των απεργιών σε εθνικό επίπεδο που ξεκίνησαν στα μέσα Ιανουαρίου σε αντίδραση των αλλαγών στις συντάξεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 62, στα 64 έτη.

Τα δρομολόγια του 50% των τρένων υψηλής ταχύτητας θα ακυρωθούν, ανακοίνωσε ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας SNCF, καθώς συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν ότι περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού θα απεργήσει.

 

ΚΥΠΕ

Home