Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέες προειδοποιήσεις για πλημμύρες στη Βρετανία

Offsite Team -
23.02.2022 - 13:37

Νέες προειδοποιήσεις για πλημμύρες στη Βρετανία

Σε ισχύ είναι μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα της Τετάρτης δύο σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρες στη Βρετανία, με κίνδυνο για απώλεια ανθρώπινης ζωής.  

Οι προειδοποιήσεις αφορούν δύο περιοχές από τις οποίες περνά ο ποταμός Σέβερν στα δυτικά της Αγγλίας, στα σύνορα με την Ουαλία, ο οποίος υπερχείλισε σε ορισμένα σημεία τη νύχτα της Τρίτης.

 

Συγκεκριμένα, τα ύδατα του ποταμού κατέβαλαν τα αντιπλημμυρικά φράγματα στο Μπιούντλεϊ, ενώ απειλούν να πλημμυρίσουν σπίτια και στο Άιρονμπριτζ.

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις είπε πως περίπου 400 οικίες πλημμύρισαν, αλλά ακόμα 40.000 σπίτια προστατεύθηκαν από τα αντιπλημμυρικά φράγματα.  

Στις ίδιες περιοχές υπήρχαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση της πυροσβεστικής για εκκένωση οικιών κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, όταν η χώρα επλήγη από τρεις διαδοχικές ισχυρές καταιγίδες, τις Ντάντλεϊ, Γιούνις και Φράνκλιν.  

Συνολικά υπάρχουν σε ισχύ 14 ηπιότερες προειδοποιήσεις για πλημμύρα σε περιοχές όπου ρέει ο Σέβερν, ενώ συνολικά σε όλη τη χώρα έως αργά τη νύχτα ίσχυαν συνολικά σχεδόν 140 προειδοποιήσεις και συναγερμοί για πλημμυρικά φαινόμενα.  

Παράλληλα σε ισχύ τέθηκαν το πρωί δύο ακόμα σοβαρές προειδοποιήσεις για καιρικά φαινόμενα. Αρχικά, μέχρι σήμερα το απόγευμα υπάρχει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους στη βόρεια Αγγλία και σε περιοχές της Σκωτίας, ενώ έως το απόγευμα της Πέμπτης ισχύει προειδοποίηση για ανέμους και χιονοπτώσεις για το μεγαλύτερο μέρος της Σκωτίας και περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας.  

Η προειδοποίηση αναφέρεται σε χιόνι που θα φτάσει τα 10 εκατοστά κατά τόπους και ανέμους ταχύτητας σχεδόν 110 χιλιομέτρων την ώρα σε παράκτιες περιοχές.

ΚΥΠΕ

Home