Νεκροί τουλάχιστον 16 Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη

Νεκροί τουλάχιστον 16 Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia

Τη ζωή τους έχασαν 16 Τούρκοι στρατιώτες και περισσότεροι από 100 Σύριοι μισθοφόροι σε μάχες στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia, επικαλούμενο πηγές στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Στις αρχές της εβδομάδας ο διοικητής του LNA Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι οι αντίπαλες δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνία (GNA) χρησιμοποίησαν την κατάπαυση πυρός για να αναπτύξουν Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη. Στο μεταξύ, οι τουρκικές δυνάμεις έφτασαν στη Λιβύη στις αρχές του έτους μετά τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και GNA. 

Τον Ιανουάριο, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν σε εκεχειρία και την μη ανάμιξη τρίτων δυνάμεων στη διαμάχη.

Μετά τη δολοφονία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η χώρα έχει μπει στη δίνη του εμφυλίου πολέμου. Σήμερα είναι χωρισμένη σε δύο κέντρα δυνάμεων του LNA και της GNA. Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Χαφτάρ ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την κατάληψη της Τρίπολης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Απρίλιο και έχει οδηγήσει σε μάχες στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

sputniknews.gr

Home