Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέο εμβόλιο στις ΗΠΑ - Ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους

Offsite Team -
06.05.2020 - 22:11

Νέο εμβόλιο στις ΗΠΑ - Ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους

Thumbnail
Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός, η Pfizer, ξεκίνησε τη δική της δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι δοκιμές εμβολίων σε ανθρώπους. Όπως είπε ο Σωτήρης Δανέζης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv την Τετάρτη, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός, η Pfizer, ξεκίνησε τη δική της δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι η φαρμακοβιομηχανία, που συνεργάζεται με τη γερμανική BioNTech, έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές του πειραματικού εμβολίου σε ασθενείς στη Γερμανία από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ηλικίας 18-55 ετών.

Αν το πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, οι δύο εταιρείες θα αυξήσουν την παραγωγή προκειμένου να είναι εφικτή η παγκόσμια προμήθεια. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει την παραγωγή εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου το 2020 και θα αυξηθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια το 2021, σύμφωνα με τις εταιρείες.     

«Με το μοναδικό και ισχυρό πρόγραμμά μας κλινικής μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία ξεκίνησε από την Ευρώπη και τώρα επεκτείνεται και στις ΗΠΑ, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα με τους συνεργάτες μας στη BioNTech και με τις ρυθμιστικές αρχές για να παρέχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στους ασθενείς που το χρειάζονται περισσότερο», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα.

Επιπρόσθετα, ο Μπούρλα εκτίμησε επίσης ότι «Αν όλα πάνε καλά τότε μπορεί το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο για εξαιρετικές περιπτώσεις».

Home