Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νοσοκομείο αρνήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς σε ανεμβολίαστο ασθενή

Offsite Team -
26.01.2022 - 22:37

Νοσοκομείο αρνήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς σε ανεμβολίαστο ασθενή

Αμερικανικό νοσοκομείο αφαίρεσε από τη λίστα του ανεμβολίαστο ασθενή που είχε επείγουσα ανάγκη μεταμόσχευσης καρδιάς

Αμερικανικό νοσοκομείο απέρριψε ασθενή με επείγουσα ανάγκη μεταμόσχευσης καρδιάς εν μέρει εξαιτίας της επιλογής του να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ο Φέργκιουσον, 31 ετών αφαιρέθηκε από τη λίστα του νοσοκομείου "Brigham and Women's Hospital" στη Βοστόνη, όπως μεταφέρει ο πατέρας του.

Όπως ανέφερε, το εμβόλιο εναντιωνόταν στις αρχές του γιου του.

Το νοσοκομείο από τη μεριά του, ισχυρίστηκε σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, πως ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική. "Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων, κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που θα κάνει τη μεταμόσχευση θα έχει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει".

Η προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του νοσοκομείου μπορεί να υποδηλώνει ότι και άλλοι παράγοντες υφίστανται στην προκειμένη αν και ο εκπρόσωπος δεν επεκτάθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενος το απόρρητο του ασθενούς.

Ο Φέργκιουσον βρίσκεται στο νοσοκομείο από την ημέρα των Ευχαριστιών, στις 26 Νοεμβρίου του 2021 και υποφέρει από μια σπάνια πάθηση ως αποτέλεσμα της οποίας οι πνεύμονές του γεμίζουν με υγρό και αίμα.

Ο Φέργκιουσον ήταν φοβισμένος πως εξαιτίας της πάθησής του, υπήρχε το ενδεχόμενο να υποστεί καρδιακή φλεγμονή, μια πιθανή παρενέργεια του εμβολιασμού κατά της covid, σύμφωνα με το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ).

Από τη μεριά του το CDC ενθαρρύνει τους λήπτες μοσχευμάτων να εμβολιαστούν πλήρως προκειμένου να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους.

Ο Δρ. Άρθρουν Κέιπλαν, επικεφαλής του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας στο NYU Grossman School of Medicine, ανέφερε στο CBS News πως μετά από κάθε μεταμόσχευση οργάνου, το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε ασθενή είναι αδύναμο ενώ ακόμα και ένα κοινό κρυολόγημα μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο.

"Τα διαθέσιμα όργανα είναι περιορισμένα και δεν πρόκειται να τα μοιράσουμε σε κάποιον που έχει μειωμένες πιθανότητες να επιβιώσει όταν άλλοι, που έχουν εμβολιαστεί, παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης, μετά το χειρουργείο".

Ο πατέρας δύο παιδιών (και σύντομα τρίτου) παραμένει στο νοσοκομείο, όπως μεταφέρει η οικογένειά του. Σύμφωνα με τους ίδιους είναι αρκετά αδύναμος ώστε να μετακινηθεί οπουδήποτε αλλού. "Το αγόρι μου δίνει μια γενναία μάχη. Έχει αξιοπρέπεια και αρχές στις οποίες πιστεύει κι αυτό με κάνει να τον σέβομαι ακόμα περισσότερο", ανέφερε ο Ντέιβιντ Φέργκιουσον πατέρας του ασθενούς.

"Είναι το σώμα του. Είναι επιλογή του", έκλεισε ο ίδιος.

news247.gr

Home