Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Ερντογάν αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη «Ισλαμπόλ»

Offsite Team -
19.03.2019

Ο Ερντογάν αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη «Ισλαμπόλ»

Thumbnail
Αν μετατρέψουμε την Αγία Σοφία σε τζαμί θα πυρπολήσουν τα τζαμιά μας, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο λογαριασμός θα είναι πολύ πιο βαρύς αν η Τουρκία μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ενρτογάν εξηγώντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει κίνδυνος να πυρποληθούν τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Ulke TV, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν θα μπει σε τέτοια παιχνίδια μετατρέποντας την Αγία Σοφιά σε τζαμί. Ανέφερε ότι ήδη στην Αγία Σοφία έχει πραγματοποιηθεί μια έκθεση, διαβάστηκε εκεί και το κοράνι ενώ ήδη αυτή τη στιγμή σε ένα καθορισμένο μέρος γίνεται και προσευχή.

“Αυτά δεν είναι για μας πρόβλημα, τα ξεπερνάμε. Αλλά τί κόστος θα έχει και τί κέρδος; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά. Αυτό θα έχει ένα κόστος και ο λογαριασμός θα είναι πολύ πιο βαρύς για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, σκέφτονται τί θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά; Αυτή τη στιγμή πυρπολούν, επιτίθενται σε τζαμιά, ένα σωρό πράγματα γίνονται. Τα λένε αυτά χωρίς να σκεφτούν, τα λένε χωρίς να υπολογίζουν. Να με συγχωρούν, αλλά όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν τον κόσμο. Ποιους έχουμε απέναντί μας. Γι’ αυτό ως πολιτικός ηγέτης, πριν μπω σε τέτοια παιχνίδια, κοιτάζω να μη χάσω την κατεύθυνσή μου”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε και την αναφορά στο βυζαντινό όνομα Κωνσταντινούπολη από το Ισραήλ λέγοντας ότι ‘εδώ είναι Ισλαμπόλ’, δηλαδή πόλη του Ισλάμ.  “Αυτές οι δηλώσεις περί Κωνσταντινούπολης δεν είναι συνήθεις δηλώσεις. Σημαίνει ότι αυτά ακόμη ζουν στην ψυχή τους και στις σκέψεις τους. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι εδώ είναι ‘Ισλαμπόλ’ . Δεν θα αφήσουμε να αναβιώσει ένα όνομα όπως το Κωνσταντινούπολη”, ανέφερε.

Home