Ο Μασκ «παγώνει» το deal για το Τwitter

Ο Μασκ «παγώνει» το deal για το Τwitter

H συμφωνία βρίσκεται σε αναμονή

Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter πως «παγώνει» προσωρινά την πρόταση εξαγοράς του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. 

Σε ανάρτησή του, ο Μασκ αναφέρει πως η συμφωνία «αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή λεπτομερειών για στοιχεία που υποστηρίζουν τους υπολογισμούς ότι τα ψεύτικα και spam account του Twitter είναι λιγότερο από το 5% των χρηστών του».

Ο δισεκατομμυριούχος στο τιτίβισμά του ανέβασε και ένα σχετικό άρθρο του πρακτορείου Reuters που αναφέρει πως η Twitter Inc εκτιμά σε έκθεσή της πως οι ψευδείς ή ανεπιθύμητοι λογαριασμοί αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών, κατά το πρώτο τρίμηνο.

«Η αποκάλυψη ήρθε λίγες μέρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, ο οποίος έχει υπογράψει συμφωνία για την αγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έγραψε στο Twitter ότι μία από τις προτεραιότητές του θα ήταν να αφαιρέσει τα "spam bots" από την πλατφόρμα», σημειώνει το Reuters.

«Το Twitter υπογραμμίζει ότι αντιμετώπισε αρκετούς κινδύνους μέχρι να κλείσει η συμφωνία με τον Μασκ. Για παράδειγμα εάν οι διαφημιστές θα συνεχίσουν να επενδύουν στο Twitter καθώς υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια και την στρατηγική της εταιρείας», καταλήγει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως η μετοχή της εταιρίας σημείωσε «βουτιά» 20% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση.

Ο Μασκ θα καταβάλει αποζημίωση ενός δισ. δολαρίων εάν ναυαγήσει η συμφωνία

Υπενθυμίζεται πως ο Ίλον Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Twitter Inc, στην περίπτωση που καταγγείλει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,33 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την εξαγορά της εταιρείας.

Ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς.

CNN

Home