Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Offsite Team -
28.04.2023

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

«Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις» είπε ο πρωθυπουργός - Τι συμβολίζει η επιλογή Αγαπηδάκη - Σκυλακάκης

Τους 15 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι οι Θεόδωρος Σκυλακάκης και Χρήστος Στυλιανίδης. Τέταρτη ανακοινώθηκε η Ιωάννα Λυτρίβη. Πέμπτος ο Γιώργος Σταμάτης, έκτη η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και έβδομη η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου. Στην όγδοη θέση η δικηγόρος Γεωργία Βαχαρίδη και ένατος ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες  και Μαρία Διαμαντοπούλου στην 10η και 11η θέση. Δωδέκατη η αγρότης από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη και στη 13η θέση ο Σπύρος Καρανικόλας. Στην 14η θέση η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου και τελευταίος ο Αντώνης Σγαρδέλης

Δείτε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Εξηγώντας τη συλλογιστική των προσώπων που επιλέχθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί από τη δουλειά τους και όχι κατ' ανάγκη πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Επέλεξα το είναι από το θεαθήναι».

Αφού παρατήρησε ότι «το να εκτεθεί κάποιος στην πολιτική δεν είναι απλή υπόθεση» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι με τις επιλογές του ήθελε να δώσει μια ευκαιρία στα άτομα αυτά να μπουν στο κοινοβούλιομ, «ευκαιρία που ενδεχομένως να μην την είχαν με τον σταυρό». «Θα κάνουμε τομή σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελεμπριτίς» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώντας ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Ο Κ. Μητσοτάκης με την επικεφαλής του Επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

Ο Κ. Μητσοτάκης με την επικεφαλής του Επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

Αναφερόμενος στην κυρία Αγαπηδάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στα θέματα υγείας και κομίζει την απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια και την βούληση να κάνει τη διαφορά σε έναν τόσο κρισιμο χώρο».

Από την πλευρά της η Ειρήνη Αγαπηδάκη έκανε λόγο για εξαιρετική τιμή τονίζοντας ότι «φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω».

«Επειδή είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών και το όραμά μου είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να προκόψει, η Ειρήνη συμβολίζει και αυτό ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά μπορείς να πετυχαίνεις χωρίς να υπάρχει όριο στο όνειρο» έκλεισε την παρουσίαση της κυρίας Αγαπηδάκη ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Home