Ο Νετανιάχου προτρέπει Άραβες και Ισραηλινούς σε πόλεμο κατά Ιράν

Ο Νετανιάχου προτρέπει Άραβες και Ισραηλινούς σε πόλεμο κατά Ιράν

Σάλος με tweet του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Άνω-κάτω έγινε το Διαδίκτυο από ένα tweet του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου καλώντας σε ισραηλινο-αραβική δράση κατά της κυβέρνησης της Τεχεράνης.

Το μήνυμα του «Μπίμπι» που προτρέπει Άραβες και Ισραηλινούς σε «πόλεμο με το Ιράν» ανέβηκε στα social media, στο περιθώριο της ειρηνευτικής διάσκεψης στη Βαρσοβία.

Ο «Μπίμπι», όπως είναι το ψευδώνυμο του Νετανιάχου, τουίταρε ότι οι χώρες του Κόλπου πρέπει να δράσουν από κοινού με το Ισραήλ για να προωθήσουν το κοινό τους συμφέρον να πολεμήσουν το Ιράν. 

Στη διάσκεψη που τελείται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβασε αυτό το tweet με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλάζοντας την αγγλική μετάφραση.

«Αυτή είναι μια ανοιχτή συνάντηση με εκπροσώπους κορυφαίων αραβικών χωρών, οι οποίες μαζί με το Ισραήλ θα προωθήσουν το κοινό τους συμφέρον να πολεμήσουν το Ιράν», έγραφε το tweet του Νετανιάχου. 

Το τιτίβισμα διαγράφηκε γρήγορα και αντικαταστάθηκε με ένα νέο που χρησιμοποίησε ελαφρώς ηπιότερη γλώσσα σχετικά με το «κοινό συμφέρον να πολεμήσουν το Ιράν». 

«Θα συναντηθώ με 60 υπουργούς Εξωτερικών και εκπροσώπους των χωρών από όλο τον κόσμο κατά του Ιράν», φέρεται να έγραψε το γραφείο του Νετανιάχου μετά το σάλο που προκλήθηκε. 

Το προκλητικό σχόλιο του Ισραλινού πρωθυπουργού έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή, με την κυβέρνηση Τραμπ να οργανώνει μία σύνοδο κορυφής στην πολωνική πρωτεύουσα που συμπίπτει με την 40ή επέτειο από την Ιρανική Επανάσταση. 

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου, σ΄ένα σύντομο βίντεο που καταγράφηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, εξήρε τη σημασία των ισραηλινο αραβικών σχέσεων προσθέτοντας ότι η σύνοδος κορυφής στη Βαρσοβία «δεν ήταν μυστική».

Home