Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Όλαφ Σολτς πληροφορήθηκε για το σκάνδαλο των Βρυξελλών

Offsite Team -
12.12.2022

Ο Όλαφ Σολτς πληροφορήθηκε για το σκάνδαλο των Βρυξελλών

Σόλτς:Πλαφόν σε φυσικό αέριο μόνο με συνεργασία με χώρες εκτός ΕΕ
Σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβαίνει στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά

Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενημερώθηκε για το σκάνδαλο στις Βρυξέλλες «με φρίκη, όπως αναμενόταν (..) για το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ. Μιλούσε κατά την κυβερνητική ενημέρωση, τη Δευτέρα, στο Βερολίνο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν πρέπει να προκαταλαμβάνεται μια καταδίκη.

>>Δείτε ΕΔΩ τις εξελίξεις<<

Ο κ. Χεμπεστράιτ πρόσθεσε πως εάν ωστόσο οι αναφορές επιβεβαιωθούν, τότε πρόκειται για μια πολύ σοβαρή περίπτωση, η οποία όμως θα πρέπει να συζητηθεί στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι μεμονωμένων κρατών - μελών.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβαίνει στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.

«Εάν υπονοείτε ότι επειδή υπήρξε θέμα δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιο θέμα και στο επίπεδο του γερμανικού κοινοβουλίου, τότε η απάντησή μου είναι όχι. Κάτι τέτοιο θα με εξέπληττε πολύ και, κατά τα άλλα, δεν θα ήταν θέμα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, αλλά του κοινοβουλίου και της αρμόδιας Εισαγγελίας», διευκρίνισε ο κ. Χεμπεστράιτ.

Ερωτώμενος σχετικά με το ζήτημα της βίζας για το Κατάρ, σημείωσε: «Εάν κατάλαβα σωστά την Υπουργό Εξωτερικών σήμερα στις Βρυξέλλες, υπάρχουν τουλάχιστον κρίσιμες ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Υπήρχε η προσπάθεια να επηρεαστεί μια απόφαση μέσω δωροδοκίας. Αυτό πρέπει τώρα να το δούμε».

ΚΥΠΕ

Home