Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την ανακατάληψη του Κουπιάνσκ

Offsite Team -
10.09.2022 - 16:15

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την ανακατάληψη του Κουπιάνσκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν ταχέως σε πόλεις ανατολικά της χώρας, λέει το Κίεβο

Σημαντικές επιτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων ανακοινώνει τις τελευταίες ώρες το Κίεβο, παρουσιάζοντας φωτογραφίες Ουκρανών στρατιωτών, που σηκώνουν τη σημαία της χώρας, σε περιοχές που είχαν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι αναφορές κάνουν λόγο για ταχεία προέλαση των Ουκρανών σε πόλεις της περιοχής γύρω από το Χάρκοβο.

BTVREDADWADA

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν ότι εισήλθαν σήμερα στην πόλη Κουπιάνσκ, η οποία θεωρείται κόμβος ανεφοδιασμού και κρατούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις για μήνες. Αξιωματούχος της περιοχής δημοσίευσε φωτογραφία όπου εμφανίζονται Ουκρανοί στρατιώτες στην πόλη των 27.000 κατοίκων, σημειώνοντας ότι «το Κουπιάνσκ είναι Ουκρανία».

Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη πόλη η οποία έχει περάσει και πάλι στον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων, είναι η Μπαλακλίγια, επίσης στην περιοχή του Χάρκοβου, η οποία πριν τον πόλεμο μετρούσε πληθυσμό 30.000 κατοίκων.

Το Κουπιάνσκ είναι ένας σιδηροδρομικός κόμβος πάνω στον δρόμο για το κατεχόμενο Ιζιούμ, απ' όπου η Μόσχα έχει εξαπολύσει ορισμένες από τις κυριότερες επιχειρήσεις της στην εν μέρει κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ και θεωρείται ότι η κατάληψή του από τους Ουκρανούς, θα δυσκολέψει τον ανεφοδιασμό των Ρώσων στο ανατολικό μέτωπο.

VRFCEDADAWDAD

Ένας Ρώσος αξιωματούχος είπε χθες Παρασκευή ότι απομακρύνονταν οι άμαχοι από το Κουπιάνσκ και το Ιζιούμ. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανάρτησε πλάνα με φορτηγά και τεθωρακισμένα να οδεύουν προς την περιοχή του Χάρκοβου.

ΚΥΠΕ

Home