Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για χειμώνα «που απειλεί τη ζωή» στην Ουκρανία

Offsite Team -
21.11.2022

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για χειμώνα «που απειλεί τη ζωή» στην Ουκρανία

Thumbnail

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι «απειλητικός για τη ζωή» εκατομμυρίων Ουκρανών μετά από μια σειρά καταστροφικών ρωσικών επιθέσεων στο ενεργειακό δίκτυο της χώρας.

«Με απλά λόγια, αυτός ο χειμώνας θα έχει να κάνει με την επιβίωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη στον Οργανισμό Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτός ο χειμώνας θα είναι απειλητικός για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ουκρανία», είπε.

Η ζημιά στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας που προκαλείται από πολυάριθμες πυραυλικές επιθέσεις «έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις στο σύστημα υγείας και στην υγεία των πολιτών», είπε ο Κλούγκε.

Είπε ότι ο ΠΟΥ έχει καταγράψει περισσότερες από 700 επιθέσεις σε νοσοκομεία της Ουκρανίας από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, κάνοντας λόγο για μια «σαφή παραβίαση» του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στην υγεία και την ενεργειακή υποδομή σημαίνουν ότι εκατοντάδες νοσοκομεία και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι πλέον πλήρως λειτουργικά», είπε ο Κλούγκε.

«Αναμένουμε ότι επιπλέον δύο-τρία εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας ζεστασιά και ασφάλεια», προειδοποίησε. «Θα αντιμετωπίσουν μοναδικές προκλήσεις για την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών λοιμώξεων όπως η Covid-19, η πνευμονία, η γρίπη και ο σοβαρός κίνδυνος διφθερίτιδας και ιλαράς σε ανεπαρκώς εμβολιασμένο πληθυσμό», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home