Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ομαλοποίηση σχέσεων μεταξύ Σουδάν και Ισραήλ

Offsite Team -
23.10.2020

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ομαλοποίηση σχέσεων μεταξύ Σουδάν και Ισραήλ

Thumbnail
Το Σουδάν γίνεται έτσι η τρίτη αραβική χώρα που εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ

Σε μια ιστορική συμφωνία για την ομαλοποίηση των σχέσεών τους κατέληξαν σήμερα το Ισραήλ με το Σουδάν, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Σουδάν γίνεται έτσι η τρίτη αραβική χώρα που εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επισφράγισε τη συμφωνία αυτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, τον Σουδανό Πρωθυπουργό Αμπντάλα Χάμντοκ, καθώς και με τον επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου του Σουδάν, Αμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματούχου

Δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο ήταν παρόντες σήμερα στο Οβάλ Γραφείο όταν ο Τραμπ συνομίλησε με τους ηγέτες του Ισραήλ και του Σουδάν. Σε αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία ο Νετανιάχου χαιρέτισε τον "τάχιστα διευρυνόμενο κύκλο της ειρήνης", όπως τον αποκάλεσε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε ότι τουλάχιστον άλλες πέντε χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε, θέλουν να συνάψουν ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι σύντομα θα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα και η Σαουδική Αραβία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, ο Τραμπ θα βγάλει το Σουδάν από τη "μαύρη λίστα" των ΗΠΑ με τις χώρες που προωθούν την τρομοκρατία.

ΚΥΠΕ

Home