Ο Τραμπ προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα για αποπομπή του

Ο Τραμπ προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα για αποπομπή του

Απείλησε μάρτυρες

Η Επιτροπή Πληροφοριών των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ εξέδωσε την Τρίτη έκθεση σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για αποπομπή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Νέα στοιχεία για την έρευνα που σχετίζεται με την αποπομπή του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη η Επιτροπή Πληροφοριών στις ΗΠΑ, έχουν εντοπίσει αποδείξεις ότι επί μήνες ζητούσε την ανάμειξη της Ουκρανίας με σκοπό την επανεκλογή του.

«Η έρευνα αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκάλυψε μια επί μήνες προσπάθεια του Προέδρου Τραμπ να χρησιμοποιήσει την εξουσία της θέσης του για να ζητήσει ξένη παρέμβαση εκ μέρους του στις εκλογές του 2020», ανέφερε η έκθεση της Επιτροπής.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο Τραμπ και η διοίκησή του πραγματοποίησαν μια «άνευ προηγουμένου εκστρατεία παρεμπόδισης» της δημοσίευσης αποδεικτικών στοιχείων και μαρτυριών.

Κάνοντας λόγο για «εκστρατεία εκφοβισμού» του αμερικανού προέδρου, η έκθεση αναφέρει ότι ο Τραμπ «συζήτησε ανοιχτά πιθανά αντίποινα» και επιτέθηκε σε πιθανούς μάρτυρες.

«Είναι ένα ομοσπονδιακό έγκλημα να εκφοβίζει ή να προσπαθεί να εκφοβίσει κάθε μάρτυρα που εμφανίζεται ενώπιον του Κογκρέσου» αναφέρει η έκθεση. Τον περασμένο μήνα, η πρώην Αμερικανίδα πρέσβης στην Ουκρανία Μαρία Γιοβάνοβιτς κατέθεσε ότι αισθάνθηκε να απειλείται από τον Τραμπ, αφού έμαθε ότι είπε στον Ουκρανό ομόλογό του ότι «θα υποστεί κάποια πράγματα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορήθηκε για εκφοβισμό μαρτύρων αφού δημοσίευσε μια σειρά από tweets κατά της Γιοβάνοβιτς.

Home