Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Οχυρώνεται» απέναντι στη ρωσική απειλή η Φινλανδία

Offsite Team -
07.07.2022

«Οχυρώνεται» απέναντι στη ρωσική απειλή η Φινλανδία

«Σηκώνει» φράκτες στα μεταξύ τους σύνορα

Νομοθεσία που θα επιτρέπει την ανέγερση φρακτών στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία και το κλείσιμο των μήκους 1.300 χλμ. συνόρων για τους αιτούντες άσυλο σε περίπτωση εξαιρετικών περιστάσεων  υιοθέτησε το κοινοβούλιο της Φινλανδίας.

Το σχέδιο αυτό νόμου περί ετοιμότητας, αν και αμφισβητείται όσον αφορά τους κανόνες ασύλου της ΕΕ, υιοθετήθηκε από υπερπλειοψηφία, γεγονός το οποίο επιτρέπει στο κοινοβούλιο να υιοθετεί με γρήγορες διαδικασίες νόμους, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προβεί σε αντίποινα για τα σχέδια της Φινλανδίας να ενταχθεί στο NATO.

Αυτό θα επιτρέψει επίσης στην κυβέρνηση να αποφασίσει να κατασκευάσει φράκτες ή άλλου είδους τείχη κοντά στα φινλανδικά σύνορα και να κατευθύνει όλες τις αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου σε ένα ή διάφορα συνοριακά περάσματα, όπως είναι τα αεροδρόμια.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι μια επικείμενη ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα φέρει αποσταθεροποίηση στη σχέση της με τη βορειοατλαντική συμμαχία ενώ η ρωσική Gazprom έχει σταματήσει ήδη από τον Μάιο τις εξαγωγές αερίου στη γειτονική Φινλανδία.

CNN

Home