Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία σε Αργεντινή, Υεμένη & Μεξικό

Offsite Team -
20.04.2021 - 22:17

Οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία σε Αργεντινή, Υεμένη & Μεξικό

Όλες οι εξελίξεις

Το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η φαρμακευτική εταιρεία Laboratorios Richmond SACIF ξεκίνησαν την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού στην Αργεντινή, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το RDIF, στην οποία επισημαίνεται ότι η παραγωγή του εμβολίου αναμένεται ότι θα ξεκινήσει σε πλήρη ισχύ τον Ιούνιο.    

 

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η πρώτη παρτίδα των εμβολίων που θα παράγει η φαρμακευτική εταιρεία Laboratorios Richmond, στην οποία διαβιβάσθηκε η τεχνολογία παραγωγής του εμβολίου, θα σταλεί στο Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας  για να ελεγχθεί η ποιότητα του σκευάσματος.     

 

Η Αργεντινή ήταν μια από τις πρώτες χώρες της Λατινικής Αμερικής που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο για επείγουσα χρήση (Emergency Use Authorization), ενώ οι εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο στην χώρα ξεκίνησαν στις 29 Δεκεμβρίου του 2020.

 

Εξάλλου, στην Υεμένη, ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης, τρεις εβδομάδες μετά την άφιξη του πρώτου φορτίου εμβολίων από το πρόγραμμα Covax στην εμπόλεμη χώρα.

 

Στις 31 Μαρτίου η Υεμένη παρέλαβε 360.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ως μέρος του συνολικού φορτίου των 1,9 εκατομμυρίων δόσεων, που αναμένει φέτος, από το Covax. 

 

Η εκστρατεία ξεκίνησε στο Αντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας. Ο Υπουργός Υγείας και ο αντιπρόσωπος για την Υεμένη του Ταμείου των Παιδιών του ΟΗΕ Unicef Φιλίπ Ντουαμέλ παρέλαβαν τα εμβόλια, σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης σε αυτά. 

 

Στο Μεξικό, ο Πρόεδρος της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, έλαβε σήμερα το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 προτρέποντας τους πολίτες να εμπιστευτούν τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, αφού αρκετές χώρες περιόρισαν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω ύποπτης συσχέτισης του με σπάνιες περιπτώσεων θρομβώσεων.

 

Ο 67χρονος Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων του εμβολίου χαμηλού κόστους, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής εμβολιασμού στη χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home