Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι G7 δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τις αγορές ανοιχτές

Offsite Team -
19.05.2022 - 20:17

Οι G7 δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τις αγορές ανοιχτές

Συζήτησαν πρακτικά βήματα για βοήθεια στην Ουκρανία

Οι εφτά ισχυρές οικονομίες που αποτελούν τους G7 είναι αποφασισμένες να κρατήσουν ανοιχτές τις αγορές, αναφέρεται σε προσχέδιο ανακοινωθέντος του επικεφαλής οικονομικών των G7 την Πέμπτη, ενόψει των κινήσεων από ορισμένες χώρες να επιβάλουν ελέγχους στις εξαγωγές στα γεωργικά προϊόντα στα οποία παρατηρούνται ελλείψεις, ενώ συζήτησαν και "πρακτικά βήματα" για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

«Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ανοιχτές τις αγορές και να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των γεωργικών και ενεργειακών αγορών σύμφωνα με τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση που πρόκειται να οριστικοποιηθεί πριν από τη λήξη της συνεδρίασης την Παρασκευή.

Προστίθεται ότι οι κεντρικές τράπεζες των G7 παρακολουθούν στενά τον αντίκτυπο των πιέσεων από τις τιμές στον πληθωρισμό και θα συνεχίσουν να βαθμονομούν τον ρυθμό της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής σύμφωνα με οικονομικά δεδομένα και με σαφή τρόπο.

Επιπλέον, ο Ουκρανός Πρωθυπουργός Ντενίς Σμιγκάλ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και οι Υπουργοί Οικονομικών της G7 συζήτησαν «πρακτικά βήματα» για να βοηθήσουν την Ουκρανία να ανακάμψει από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Η Ουκρανία προστατεύει ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Η υποστήριξη των εταίρων θα επιταχύνει τη νίκη μας», έγραψε στο Twitter χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η κυβέρνηση είπε ότι ο Σμιγκάλ ζήτησε επίσης περισσότερη οικονομική βοήθεια για να καλύψει το μηνιαίο έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ουκρανίας, ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. Για εμάς, αυτό είναι εξίσου σημαντικό με τα όπλα που παρέχετε για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας», ανέφερε ο Ουκρανός Πρωθυπουργός στην ανακοίνωση.

Χαιρέτισε επίσης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παράσχει στην Ουκρανία 9,51 δισεκατομμύρια δολάρια σε μακροοικονομική χρηματοδοτική συνδρομή.

Η Ουκρανία ελπίζει επίσης σε μια γρήγορη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με ένα πακέτο βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων έως και 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να διατεθούν στον προϋπολογισμό, ανέφερε η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home