Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι G7 θα επεκτείνουν τις κυρώσεις για οικονομική πίεση στη Ρωσία

Offsite Team -
27.06.2022 - 22:45

Οι G7 θα επεκτείνουν τις κυρώσεις για οικονομική πίεση στη Ρωσία

Tι αναφέρει αξιωματούχος του Λευκού Οίκου

Η μείωση του ρωσικού πετρελαίου και η στοχοποίηση μεγάλων ρωσικών αλυσίδων είναι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μιλώντας για λογαριασμό του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία για τη Σύνοδο της G7.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αυξάνουν την πίεση στη Ρωσία και στον Πούτιν και οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη σε τελικές συζητήσεις με άλλους ομολόγους της G7. Είμαστε πολύ κοντά στο ότι οι ηγέτες της G7 θα κατευθύνουν επειγόντως τους αρμόδιους υπουργούς να αναπτύξουν μηχανισμούς για τον καθορισμό ενός παγκόσμιου ανώτατου ορίου τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, πως «στόχος μας είναι να λιμοκτονήσει η Ρωσία, να λιμοκτονήσει ο Πούτιν από την κύρια πηγή μετρητών του και να μειώσει την τιμή του ρωσικού πετρελαίου για να αμβλύνει τον αντίκτυπο του πολέμου του Πούτιν».

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και όλη η ομάδα εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο και καταβάλλουν περαιτέρω προσπάθειες για να στηρίξουν την Ουκρανία, να θεωρήσουν τη Ρωσία υπεύθυνη για τον πόλεμο και να διαχειριστούν τις επιπτώσεις του πολέμου για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ακόμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι ηγέτες της G7 θα επεκτείνουν τις στοχευμένες κυρώσεις για να περιορίσουν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσίας σε βασικές βιομηχανικές εισροές, σε υπηρεσίες και τεχνολογίες που παράγονται από τις οικονομίες των χωρών τους, ιδιαίτερα εκείνες που υποστηρίζουν τη βιομηχανική βάση εξοπλισμού και τον τεχνολογικό τομέα της Ρωσίας.

Την Τρίτη, τα Υπουργεία Εξωτερικών και Υπουργείων Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα στοχοποιήσουν επιθετικά τις ρωσικές αλυσίδες εφοδιασμού άμυνας επιβάλλοντας κυρώσεις αποκλεισμού σε μεγάλες κρατικές αμυντικές επιχειρήσεις, εκτός από ερευνητικούς οργανισμούς στον τομέα της άμυνας, και δεκάδες άλλες που σχετίζονται με την άμυνα και θα περιορίσουν την ικανότητα της Ρωσίας να αντικαταστήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει ήδη χάσει κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν υψηλότερο δασμολογικό συντελεστή σε περισσότερες από 570 ομάδες ρωσικών προϊόντων, αξίας περίπου 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο στήριξης της Ουκρανίας, τα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών των ΗΠΑ θα εφαρμόσουν την Τρίτη κυρώσεις αποκλεισμού σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες που έχουν εμπλακεί σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Ουκρανία και σε ανώτατους αξιωματούχους που έχουν εγκατασταθεί στη Ρωσία.

Σε διάστημα λίγων μηνών, οι εξαγωγές των ΗΠΑ στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων τεχνολογικών εισροών που χρειάζεται ο Πούτιν για να διατηρήσει τον στρατό του, μειώθηκαν κατά 97%. Οι εισαγωγές αγαθών στη Ρωσία από όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 40% φέτος, όπως ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

ΚΥΠΕ

Home