Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ολοκληρώνεται η σύνοδος των ηγετών στο πλαίσιο διάσκεψης COP26

Offsite Team -
02.11.2021

Ολοκληρώνεται η σύνοδος των ηγετών στο πλαίσιο διάσκεψης COP26

Συμφωνία για τα δάση

Ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα της Τρίτης η διήμερη σύνοδος των ηγετών άνω των 130 χωρών στο πλαίσιο της κλιματικής διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών COP26 στη Γλασκώβη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι ηγέτες, κατόπιν πρωτοβουλίας των οικοδεσποτών Βρετανών, υπέγραψαν τη Διακήρυξη για τα Δάση και τη Χρήση Γης, που δεσμεύει περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο τον τερματισμό της αποψίλωσης δασών παγκοσμίως έως το 2030.

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε κατά την τελετή υπογραφής της διακήρυξης ότι η επίτευξη του στόχου συγκράτησης της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στον ενάμισι βαθμό Κελσίου είναι ζήτημα διαφοράς «μεταξύ ζωής και θανάτου».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημαντική θεωρείται η συμμετοχή στη συμφωνία της Κίνας και της Βραζιλίας, τόσο λόγω των τεράστιων δασικών εκτάσεων όσο και λόγω της επιταχυμένης αποψίλωσης των τελευταίων ετών, ιδίως στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Βιντεοσκοπημένα μηνύματα έστειλαν στην τελετή υπογραφής μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι της Βραζιλίας και της Ρωσίας, καθώς και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Συνολικά τη διακήρυξη υιοθετούν πάνω από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος.

Η συμφωνία για τα δάση εκπληρώνει έναν από τους τέσσερις βασικούς στόχους της βρετανικής προεδρίας της COP26. Όπως επανειλημμένως έχει πει ο κ. Τζόνσον, θέλει επίσης να δεσμεύσει τις χώρες σε συγκεκριμένους στόχους μείωσης εκπομπής ρύπων, σε αύξηση χρηματοδότησης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για πράσινες δράσεις και στη στροφή προς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Την προσπάθεια επίτευξης συμφωνιών επ’ αυτών των ζητημάτων θα συνεχίσουν έως τις 12 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη Υπουργοί Κυβερνήσεων και τεχνικά κλιμάκια, καθώς και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home