Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

'Oμικρον: Tην άνοιξη θα είναι έτοιμο το εμβόλιο της Pfizer

Offsite Team -
28.12.2021 - 13:55

'Oμικρον: Tην άνοιξη θα είναι έτοιμο το εμβόλιο της Pfizer

Θα μπορούσε να προσφέρει 25 φορές μεγαλύτερη προστασία έναντι της μεταδοτικής παραλλαγής στους ενήλικες

Σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer που θα στοχεύει στην εξουδετέρωση της παραλλαγής «Όμικρον», όπως μεταδίδουν τα ελβετικά ΜΜΕ.

Σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα «Blick», η διευθύντρια της Pfizer στην Ελβετία, Σαμπίν Μπρούκνερ, δήλωσε ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός μπορεί να παραδώσει το εμβόλιο κατά της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής «Όμικρον» την άνοιξη, αν κριθεί απαραίτητο.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι το ενέσιμο σκεύασμα θα μπορούσε να προσφέρει 25 φορές μεγαλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής «Όμικρον» στους ενήλικες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Εφόσον είναι έτοιμο, για την κυκλοφορία του στην αγορά θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τις αρμόδιες ελβετικές αρχές, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό το εμβόλιο είναι απαραίτητο», επισημαίνει η Σαμπίν Μπρίκνερ και προσθέτει:

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Ως εκ τούτου, η Pfizer εργάζεται σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα. Αφενός, μελετώντας πόσο αποτελεσματικό είναι το υπάρχον εμβόλιο κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού. Από την άλλη πλευρά, αναλύοντας εάν χρειάζεται προσαρμογή και τελειοποιώντας αυτές τις τροποποιήσεις».

protothema.gr

Home