Ομιλία Μακρόν προς τους Ευρωπαίους για το Brexit: «Ξυπνήστε!»

Ομιλία Μακρόν προς τους Ευρωπαίους για το Brexit: «Ξυπνήστε!»

Μακρόν: Αυξάνει μισθούς και δίνει φοροαπαλλαγές σε χαμηλόμισθους
Η ημερομηνία και η τοποθεσία της ομιλίας του Γάλλου προέδρου δεν έχουν οριστεί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα περιγράψει το Brexit ως ένα «καμπανάκι» σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει αυτόν τον μήνα, όπου θα περιγράφει πώς η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο αποφασιστική μπροστά σε αντίπαλες δυνάμεις, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον Γάλλο πρόεδρο.

Η ομιλία του στοχεύει να αποτελέσει μια «προειδοποιητική βολή» για μια ήπειρο, η οποία εμφανίζεται ανίκανη να προβάλει την ισχύ της και να υπερασπιστεί τον εαυτό της, σημειώνουν συνεργάτες του Γάλλου ηγέτη, οι οποίοι περιγράφουν τη συγκεκριμένη ομιλία ως τη σημαντικότερη του Μακρόν από τότε που μίλησε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι, τον Σεπτέμβριο του 2017, προτρέποντας για τη θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρόκειται για μια αποφασιστικής σημασίας στιγμή» είπε στο Reuters μια πηγή από το περιβάλλον του Μακρόν.

«Εάν εμείς οι Ευρωπαίοι δεν θέλουμε να ζήσουμε άλλα Brexit και να εγκλωβιστούμε σε μια αφελή υπεράσπιση του status quo, πρέπει να ξυπνήσουμε».

Αν και ο Εμανουέλ Μακρόν θα χρησιμοποιήσει την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, την 29η Μαρτίου, ως την κύρια ώθηση για την ομιλία του, ο στόχος δεν είναι να προσφέρει την ευκαιρία μιας πρωτοβουλίας για να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, τονίζει η ίδια πηγή.

Η ημερομηνία και η τοποθεσία της ομιλίας του Γάλλου προέδρου δεν έχουν οριστεί προς το παρόν.

Home