Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ομπάμα: Οι γυναίκες αδιαμφισβήτητα καλύτερες από τους άνδρες

Offsite Team -
16.12.2019 - 16:26

Ομπάμα: Οι γυναίκες αδιαμφισβήτητα καλύτερες από τους άνδρες

Thumbnail
«Οι γυναίκες δεν είναι τέλειες, αλλά είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερες από τους άνδρες»

Την άποψη ότι οι γυναίκες είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερες από τους άνδρες και πως αν κυβερνούσαν όλες τις χώρες του κόσμου, θα υπήρχε μια γενικότερη βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης και στα εισοδήματα, διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, τα περισσότερα προβλήματα στον κόσμο πηγάζουν από μεγάλους στην ηλικία πολιτικούς, κυρίως άνδρες, που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Ο Ομπάμα μίλησε ακόμη για την πολιτική πόλωση και για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Μιλώντας σε μια ιδιωτική εκδήλωση με θέμα την ηγεσία στη Σιγκαπούρη, ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι, όσο βρισκόταν ο ίδιος στην εξουσία, σκεφτόταν πώς θα ήταν ο κόσμος αν κυβερνούσαν γυναίκες.

«Οι γυναίκες δεν είναι τέλειες, αλλά είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερες από τους άνδρες», σημείωσε ο Ομπάμα, σύμφωνα με το BBC.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, αν κάθε χώρα του κόσμου κυβερνάτο για δύο χρόνια από γυναίκες, θα βλέπαμε μια σημαντική βελτίωση σχεδόν στα πάντα ... στις συνθήκες διαβίωσης και στα εισοδήματα», είπε.

Ερωτηθείς αν θα σκεφτόταν ποτέ να επιστρέψει στην πολιτική ηγεσία, απάντησε ότι πιστεύει στους ηγέτες που αποσύρονται όταν έρχεται η ώρα.

«Είναι σημαντικό για τους πολιτικούς ηγέτες να προσπαθούν να υπενθυμίζουν στους εαυτούς τους ότι βρίσκονται εκεί για να κάνουν μια δουλειά, αλλά δεν βρίσκονται εκεί δια βίου, δεν είσαι εκεί για να θρέφεις με την υπεροψία σου την εξουσία σου».

Ο Μπαράκ Ομπάμα διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2009 ως το 2017.

Έκτοτε, ο ίδιος και η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα ασχολούνται με το ίδρυμά τους που παρέχει συμβουλές σε νεαρούς ηγέτες σε όλον τον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα, το ζευγάρι βρισκόταν στην Κουάλα Λουμπούρ για μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ομπάμα.

Cnn.gr

Home