Ουάσιγκτον: Έχει διανείμει πάνω από 100 εκ. εμβόλια παγκοσμίως

Ουάσιγκτον: Έχει διανείμει πάνω από 100 εκ. εμβόλια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει 111.701.000 δόσεις σε περισσότερες από 60 χώρες

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν διανείμει περισσότερα από 100 εκατομμύρια εμβόλια κατά της Covid-19 στον κόσμο, περισσότερες δωρεές από «όλες μαζί τις άλλες χώρες» και «αυτό δεν είναι παρά η αρχή», σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει 111.701.000 δόσεις σε περισσότερες από 60 χώρες, το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών μέσω της διεθνούς πρωτοβουλίας Covax, όμως, επίσης, σε συνεργασία με εταίρους όπως η Αφρικανική Ένωση ή η CARICOM (Κοινότητα Καραϊβικής).

 

Αυτό «αντικατοπτρίζει την αμερικανική γενναιοδωρία», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.  

Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες που έχουν επωφεληθεί περισσότερο από τις αμερικανικές δωρεές είναι η Ινδονησία (8 εκατομμύρια δόσεις), οι Φιλιππίνες και η Κολομβία (6 εκατομμύρια δόσεις ή περισσότερες), το Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Νότια Αφρική (5 εκατομμύρια ή περισσότερες). 

 

Αυτές οι δωρεές «είναι μόνο η αρχή των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για να παράσχει εμβόλια σε ολόκληρο τον κόσμο», προστίθεται.  

Από το τέλος του μήνα, οι ΗΠΑ θα αρχίσουν την αποστολή 500 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer, τις οποίες έχουν υποσχεθεί σε 100 αναπτυσσόμενες χώρες. 

 

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποίησαν και δεν θα χρησιμοποιήσουν τα εμβόλιά τους για να ζητούν χάρες από άλλες χώρες. Ο στόχος μας είναι να σώσουμε ζωές», διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει σήμερα για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό σε διεθνές επίπεδο, αλλά και σε εθνικό, μπροστά στην ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home