Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάλι εξαψήφιος αριθμός κρουσμάτων COVID στο Ηνωμένο Βασίλειο

Offsite Team -
19.01.2022 - 19:31

Πάλι εξαψήφιος αριθμός κρουσμάτων COVID στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αν και μειωμένος σε εβδομαδιαία βάση

Στα 108.069 ανέβηκαν την Τετάρτη τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιστρέφοντας ξανά σε εξαψήφιο αριθμό μετά από έξι ημέρες.

Παρόλα αυτά, ο νέος απολογισμός εξακολουθεί να είναι μειωμένος σε εβδομαδιαία βάση, συγκεκριμένα κατά 17% σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη. 

Συνολικά το τελευταίο επταήμερο τα κρούσματα είναι μειωμένα κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Οι θάνατοι φορέων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν 359. Το τελευταίο επταήμερο οι θάνατοι έχουν αυξηθεί κατά 8%.

Αρκετά σημαντική μείωση καταγράφεται στον αριθμό των νοσηλευόμενων, που έχουν πέσει στις 18.979, για πρώτη φορά κάτω από 19.000 από τις 8 Ιανουαρίου.

Νέα μείωση σημειώθηκε και στον αριθμό των νοσηλευόμενων, που χθες αριθμούσαν 703.

Εν τω μεταξύ, τα προκαταρκτικά στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δείχνουν μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι υπήρχε ένας φορέας ανά 20 κατοίκους από έναν φορέα ανά 15 κατοίκους μία εβδομάδα νωρίτερα.

Επικαλούμενος τη βελτιούμενη επιδημιολογική εικόνα, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το μεσημέρι την κατάργηση των μέτρων κατά της Όμικρον από την άλλη εβδομάδα.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι η άμυνα για τη δημόσια υγεία παρέχεται πλέον από τα εμβόλια.

Την τρίτη δόση έχουν κάνει πλέον πάνω από 36,6 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή το 63,7% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου από 12 και πάνω.

Τη δεύτερη δόση έχει κάνει το 83,5% αυτών και την πρώτη δόση το 90,7%.

ΚΥΠΕ

Home