Πάπας Φραγκίσκος για δολοφονία Φλόιντ: Ο ρατσισμός είναι αμαρτία

Πάπας Φραγκίσκος για δολοφονία Φλόιντ: Ο ρατσισμός είναι αμαρτία

Στις αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στην πολιτεία Μινεσότα, αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής του, ο Πάπας τόνισε ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον ρατσισμό, τον οποίο χαρακτήρισε ως αμάρτημα.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι από τη βία δεν κερδίζεται τίποτα, αντιθέτως είναι αυτοκαταστροφική.

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολούθησα με μεγάλη ανησυχία την ενοχλητική κοινωνική αναταραχή του έθνους σας τις τελευταίες μέρες, μετά τον τραγικό θάνατο του κ. Τζορτζ Φλόιντ», τόνισε ο Πάπας και συνέχισε:

«Φίλοι μου, δεν μπορούμε να ανεχτούμε ή να κλείσουμε τα μάτια στον ρατσισμό και τον αποκλεισμό οποιασδήποτε μορφής και να ισχυριστούμε ότι υπερασπίζουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής».

«Την ίδια ώρα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η βία των τελευταίων βραδιών είναι αυτοκαταστροφική. Τίποτα δεν κερδίζεται από τη βία και χάνονται τόσα πολλά», συμπλήρωσε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε τέλος ότι προσεύχεται για την «ανάπαυση της ψυχής του Τζορτζ Φλόιντ και όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της αμαρτίας του ρατσισμού».

Home