Παραγγελίες για 400 εκ. δόσεις για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Παραγγελίες για 400 εκ. δόσεις για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η διανομή του εμβολίου θα αρχίσει το Σεπτέμβριο, ανέφερε η εταιρεία AstraZeneca

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που βρίσκεται στην πρώτη φάση κλινικών δοκιμών από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η διανομή του εμβολίου θα αρχίσει το Σεπτέμβριο, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι για τη μαζική παρασκευή του εμβολίου η AstraZeneca έχει λάβει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τη Βιοϊατρική Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης του αμερικανικού Υπουργείου Υγείας.

Ως εκ τούτου, περίπου 300 εκ. από αυτές τις δόσεις θα δοθούν στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή ο Βρετανός Υπουργός Επιχειρήσεων Άλοκ Σάρμα είχε ανακοινώσει ότι η AstraZeneca θα παρασκευάσει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για άμεση χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το Σεπτέμβριο.  

Ο φαρμακευτικός κολοσσός έχει έρθει σε συμφωνία με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που έχουν αναπτύξει το εμβόλιο για τη μαζική παραγωγή του, συγκεκριμένα για την παραγωγή έως και 1 δισεκατομμυρίου δόσεων.  

Το εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί στους περίπου 500 εθελοντές της πρώτης φάσης της κλινικής δοκιμής, οι οποίοι πλέον παρακολουθούνται.  

Οι Βρετανοί επιστήμονες στην Οξφόρδη έχουν εκφράσει αισιοδοξία ότι το εμβόλιο θα αποδειχθεί αποτελεσματικό εντός μηνών.  

Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών που είχαν γίνει νωρίτερα σε μακάκους ρέζους στο εργαστήριο, ωστόσο, τα οποία δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν ότι το εμβόλιο δεν απέτρεψε την προσβολή των πιθήκων από τον ιό, αν και μείωσε τη σοβαρότητά του.

ΚΥΠΕ

Home