Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παραλύει τη Βρετανία ο χιονιάς

Offsite Team -
12.12.2022

Παραλύει τη Βρετανία ο χιονιάς

Εκτεταμένα προβλήματα στις μεταφορές προκαλεί το πρωί της Δευτέρας στη Βρετανία το πυκνό χιόνι που έπεσε τη νύχτα και έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο υδράργυρος υποχώρησε στους -15,6 βαθμούς Κελσίου στο Μπρέμαρ της Σκωτίας, καθιστώντας τη χθεσινή την πιο κρύα νύχτα στη χώρα από τον Φεβρουάριο του 2021. Στην Αγγλία η θερμοκρασία υποχώρησε ακόμα και στο -12 σε κάποιες περιοχές, ενώ στο Λονδίνο έπεσε στους -3.

Τα αεροδρόμια του Γκάτγουϊκ και του Στάνστεντ που εξυπηρετούν το Λονδίνο υποχρεώθηκαν να κλείσουν τους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης για ώρες την Κυριακή και πλέον καλούν τους  επιβάτες να ελέγχουν εγκαίρως για τυχόν ακυρώσεις πτήσεων. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις σημειώθηκαν και στο Χίθροου και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.  

Για «επικίνδυνες συνθήκες» προειδοποιούνται και οι οδηγοί, κυρίως στη νοτιοανατολική και ανατολική Αγγλία. Καλούνται να μη μετακινούνται αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Χιλιάδες εξ αυτών πέρασαν ώρες ακινητοποιημένοι τη νύχτα στο μεγάλο αυτοκινητόδρομο M25 που εξυπηρετεί τη βρετανική πρωτεύουσα και κάποια αεροδρόμια.

Δύσκολες είναι οι συνθήκες και στους εντός του Λονδίνου δρόμους, καθώς το χιόνι ύψους τουλάχιστον 10 εκατοστών που έπεσε σε κάποιες περιοχές τη νύχτα αρχίζει και μετατρέπεται σε πάγο.

Σιδηροδρομικές εταιρείες αναφέρουν προβλήματα κατά την ώρα αιχμής και προειδοποιούν για μεγάλες καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις στην εκτέλεση δρομολογίων. Με μεγάλες καθυστερήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια και σε πολλές γραμμές του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα πολλά σχολεία στο Λονδίνο, στα ανατολικά και στη Σκωτία.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο ανανέωσε τις κίτρινες προειδοποιήσεις για χιόνι, χιονόνερο, παγωμένη ομίχλη και πάγο σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με το ψύχος να αναμένεται να διαρκέσει για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία στο Λονδίνο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα θα υποχωρήσει ξανά υπό το μηδέν.

ΚΥΠΕ

Home