Περιορισμούς στις συναθροίσεις στη Σκωτία λόγω της Όμικρον

Περιορισμούς στις συναθροίσεις στη Σκωτία λόγω της Όμικρον

Οι κάτοικοι της Σκωτίας θα πρέπει να αποφεύγουν τις συναθροίσεις σε περιπτώσεις που περιλαμβάνουν περισσότερα από τρία διαφορετικά νοικοκυριά, πλην της ημέρας των Χριστουγέννων, είπε η Πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζιον.  

Η νέα σύσταση της σκωτσέζικης κυβέρνησης ενόψει εορτών έχει ως στόχο τη συγκράτηση της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

 

«Δεν σας ζητάμε να ακυρώσετε τους κύριους οικογενειακούς εορτασμούς, δεν σας ζητάμε να ακυρώσετε ή να αλλάξετε τα σχέδια σας και δεν προτείνουμε όρια στο μέγεθος των συναθροίσεων σε ένα νοικοκυριό. Η βασική μου έκκληση σήμερα είναι η εξής: πριν και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα σας παρακαλώ ελαχιστοποιήστε τις κοινωνικές συναθροίσεις σας με άλλα νοικοκυριά όσο μπορείτε. Παρόλα αυτά, αν σχεδιάζετε να βρεθείτε με άλλους, είτε στο σπίτι είτε σε κλειστούς δημόσιους χώρους, σας ζητάμε να περιορίσετε τον μέγιστο αριθμό των νοικοκυριών που εκπροσωπούνται σε αυτή την παρέα σε τρία. Και φροντίστε να υποβάλλεστε σε τεστ πριν βγείτε», είπε η κα Στέρτζιον το απόγευμα από το βήμα του τοπικού κοινοβουλίου Χόλιρουντ.

 

Η σύσταση αυτή δεν έχει υποχρεωτικό νομικό χαρακτήρα. Αντίθετα, νομικά δεσμευτική θα γίνει η υποχρέωση των εργοδοτών να επιτρέπουν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι όταν αυτό είναι εφικτό.  

Επίσης, οι επιχειρήσεις στη Σκωτία θα πρέπει να επαναφέρουν την τήρηση κοινωνικών αποστάσεων και σε ό,τι αφορά την εστίαση το σερβίρισμα στο τραπέζι.  

Όπως τόνισε η κα Στέρτζιον δικαιολογώντας τα νέα μέτρα, «η Όμικρον διασπείρεται ταχύτερα από οποιαδήποτε προηγούμενη μετάλλαξη» και αναμένεται να καταστεί κυρίαρχη στη Σκωτία «εντός ημερών».

ΚΥΠΕ

Home