Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περισσότεροι από 300 νεκροί στις ταραχές στο Ιράν

Offsite Team -
29.11.2022 - 11:26

Περισσότεροι από 300 νεκροί στις ταραχές στο Ιράν

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα διαδηλώσεων με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράν από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί υπό την κράτηση της ηθικής αστυνομίας στις 16 Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Τρίτη στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης.

«Όλοι στη χώρα έχουν επηρεαστεί από τον θάνατο αυτής της γυναίκας. Δεν έχω τα τελευταία στοιχεία, αλλά νομίζω ότι έχουμε ίσως περισσότερους από 300 μάρτυρες και ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε αυτή τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, από το περιστατικό αυτό», δήλωσε ο ταξίαρχος Αμιραλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής του αεροδιαστημικού τμήματος των Φρουρών, σε βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο Mehr.

Ο απολογισμός περιλαμβάνει δεκάδες αστυνομικούς, στρατιώτες και πολιτοφύλακες που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές ή δολοφονήθηκαν.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός είναι πολύ πιο κοντά στον αριθμό των τουλάχιστον 416 «νεκρών κατά την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν» που δημοσίευσε η ομάδα Iran Human Rights με έδρα το Όσλο.

Η ομάδα λέει ότι ο απολογισμός της περιλαμβάνει όσους σκοτώθηκαν σε βίαια περιστατικά που σχετίζεται με τις διαδηλώσεις του Αμινί και σε ξεχωριστές ταραχές στη νοτιοανατολική επαρχία του Σιστάν-Μπαλουχιστάν.

ΚΥΠΕ

Home