Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περού: Γυναίκα "ξύπνησε" κατά τη διάρκεια της κηδείας της

Offsite Team -
04.06.2022 - 20:13

Περού: Γυναίκα "ξύπνησε" κατά τη διάρκεια της κηδείας της

Το νοσοκομείο διαπίστωσε ότι είχε ζωτικές ενδείξεις - Ποια η κατάληξη

Πριν από λίγες εβδομάδες μια γυναίκα στο Περού ενεπλάκη σε τροχαίο, κατά το οποίο έχασε τη ζωή της. Γιατροί στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, επιβεβαίωσαν τον θάνατό της. Σύμφωνα με τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ωστόσο, η γυναίκα “ξύπνησε” κατά τη διάρκεια της κηδείας της.

Η 36χρονη ανακοινώθηκε νεκρή στις 25 Απριλίου, στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου. Είχε υποστεί σοβαρό τραύμα στο κεφάλι μετά από σύγκρουση με μεγάλη ταχύτητα, και πετάχθηκε από το αυτοκίνητο στο έδαφος.

Αμέσως, η οικογένειά της άρχισε να προετοιμάζεται για την κηδεία της στις 26 Απριλίου - σύμφωνα με το νόμο, η νεκρή πρέπει να ταφεί εντός τριών ημερών από το θάνατο στο Περού - και την επόμενη μέρα, μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο σε ανοιχτό φέρετρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τότε ήταν που η οικογένειά της παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. “Άνοιξε τα μάτια της και ίδρωνε”, είπε ο διαχειριστής του νεκροταφείου σύμφωνα με το αργεντίνικο πρακτορείο Los Andes . “Εκείνη τη στιγμή ήρθα στο γραφείο μου και κάλεσα την αστυνομία”.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε – ακόμα στο φέρετρό της – στο τοπικό νοσοκομείο. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι παρουσίαζε ζωτικές ενδείξεις, αν και εξαιρετικά χαμηλές. “Την πήγαμε στο νοσοκομείο και έφτασε με σφυγμό 5”, είπε ένας συγγενής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικογένειά της ζητά έρευνα για το πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί αυτό. Η δική τους βασική θεωρία είναι ότι η γυναίκα ήταν σε βαθύ κώμα. “Η υπόθεση βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας” δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Υγείας.

Τι μπορεί να συνέβη

Οι πιθανές εξηγήσεις είναι αρκετές. Τα βλέφαρα είναι γνωστό ότι ανοίγουν μετά το θάνατο – γι' αυτό οι νεκροθάφτες στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν συχνά ειδικούς φακούς επαφής για να τα κρατούν κλειστά. Τα νεκρά σώματα κινούνται επίσης πολύ περισσότερο από ό,τι θα περιμένατε, ιδιαίτερα μετά από τραυματικούς θανάτους .

Επίσης, δεν είναι τόσο ασυνήθιστο να σταματούν οι καρδιές να χτυπούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του θανάτου ή να συνεχίζονται πολλές βιολογικές διεργασίες. Όπως μαθαίνουμε τώρα περισσότερο από ποτέ, ο όρος “νεκρός” είναι κάπως σχετικός – και σίγουρα δεν είναι ένας όρος που καταλαβαίνουμε πλήρως.

Άλλη πιθανή εξήγηση είναι τα λεγόμενα “πτώματα της παλλόμενης καρδιάς”. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο εγκέφαλος πεθάνει, αλλά τα όργανα συνεχίζουν να λειτουργούν – μια μελέτη το 1998 βρήκε περίπου 175 περιπτώσεις κατά τις οποίες τα σώματα συνέχισαν να λειτουργούν για περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τον εγκεφαλικό θάνατο.

Όποια και αν είναι η αιτία της αναταραχής, η ιστορία, δυστυχώς, δεν έχει αίσιο τέλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 36χρονη συνδέθηκε με αναπνευστήρα στο νοσοκομείο και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα της παρακολουθούνταν, αλλά μέσα σε λίγες ώρες, διαπιστώθηκε ο θάνατός της για δεύτερη και (μέχρι στιγμής) τελευταία φορά.

news247.gr

Home